Selkäliitto täyttää 30 vuotta

16.1.2018


Selkäliitto täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Selkäliiton juhlavuoden teema on ”Rakasta selkääsi – se kannattaa. Sinua.” Teemalla liitto haluaa kannustaa ihmisiä huolehtimaan selästään ja rohkaisee heitä mukaan selkäyhdistysten toimintaan.

Liitto perustettiin 25.11.1988 ja sen ensimmäinen kotipaikka oli Heinola. Liiton tarkoituksena oli selkäsairauksista kärsivien ihmisten auttaminen selkäsairauksien tutkimusta ja kuntoutusta edistämällä sekä valistus- ja virkistystoimintaa tehostamalla.

Tehtävä on yhä ajankohtainen, sillä jopa 80 prosenttia suomalaisista kokee selkäkipuja jossain vaiheessa elämäänsä. Yhdessä jäsenyhdistystensä kanssa liitto edistää kansalaisten selkäterveyttä, toimintakykyä ja hyvinvointia. Liitto myös välittää ajankohtaista selän terveyteen ja järjestötyöhön liittyvää tietoa, esimerkiksi Selkäkanava.fi-sivustolla.

 

Rakasta selkääsi – se kannattaa Sinua

 

Selkäliiton juhlavuoden teema on ”Rakasta selkääsi – se kannattaa. Sinua.” Teemalla liitto haluaa kannustaa ihmisiä huolehtimaan selästään ja rohkaisee heitä mukaan selkäyhdistysten toimintaan.

Juhlavuosi näkyy vuoden aikana liiton eri tapahtumissa ja viestinnässä. Esimerkiksi toukokuussa järjestetään Meren Selkä -juhlaristeily ja syksyllä juhlavuosi huipentuu Helsingissä pidettävään juhlaseminaariin.

 

Lisätietoa: www.selkäliitto.fi