Eläkevalmennuksesta lisää liikettä ja mielen voimaa

14.12.2017

Ikäinstituutin uusi Elämäni eläkevuodet -valmennus herättelee kiinnostusta omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen, lisää liikunnan iloa ja vahvistaa mielen hyvinvointia. Koulutetun valmentajan vetämä vertaisryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa keskustelemaan ja työskentelemään hyvinvoinnin teemojen parissa.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella tuotettu Elämäni eläkevuodet -valmennus on kokonaisvaltaista hyvinvointia tukeva valmis ryhmätoimintamalli järjestöjen ja kuntien liikuntatoimien käyttöön. Valmennus on tarkoitettu eläkkeelle siirtyville iäkkäille, joilla liikunta on jäänyt jostain syystä taka-alalle

– Valmennuksessa asetetaan itse omat tavoitteet, kokeillaan käytännössä mieltä ilahduttavia ja kroppaa voimaannuttavia asioita ja jaetaan kokemuksia muiden ryhmäläisten kanssa, kiteyttää valmennuksen sisältöjä toimialapäällikkö Elina Karvinen Ikäinstituutista.
 

Valmentajia joka niemen nokkaan


Ensimmäinen maksuton valmentajakoulutus järjestetään helmikuussa. Se tarjotaan valituille Ikäinstituutin sopimuskumppaneille: SoveLin, Suomen Voimisteluliiton, Opetusalan Seniorijärjestön ja Suomen Ladun paikallisyhdistyksille.

Lisäksi koulutukseen voivat hakea Liikkeellä voimaa vuosiin -verkoston jäsenet sekä aiemmin Voimaa vanhuuteen -ohjelmassa olleiden kuntien liikuntatoimet. Valmennukseen valittaessa painotetaan myös paikkakuntaa, sillä tavoitteena on saada valmennusryhmiä ympäri Suomea.

– Toivomme, että hyvinvointiin keskittyvä, positiiviseen psykologiaan ja ratkaisukeskeisyyteen perustuva Elämäni eläkevuodet -valmennus innostaa toimijoita ja rahoittajia. Tällaiselle toiminnalle on suuri tarve, sillä eläkkeelle jää lähivuosina valtaisa määrä ihmisiä, jotka hakevat elämälleen uutta suuntaa, toteaa Karvinen.

Elämäni eläkevuodet -valmennusmateriaalit ovat työstetty yhteistyössä Liikkeellä voimaa vuosiin -ohjelman verkoston kanssa. Työstössä ovat olleet mukana Eetu ry, Kunnossa kaiken ikää -ohjelma ja Espoon kaupunki. Eläkevalmennusta ovat pilotoineet Järvenpään Latu, Maunulan Naisvoimistelijat sekä Espoon ja Vantaan liikuntatoimet. 

Lisätietoa www.liikkeellavoimaavuosiin.fi/elakevalmennus 

SoveLissa lisätietoa asiasta antaa: 
Asiantuntija Virpi Mäkinen, virpi.makinen(at)soveli.fi tai 050 5514468