Vastaa ESTE-kyselyyn!

3.5.2010


Oletko joutunut kääntymään pois liikuntapaikan ovelta, kun sisälle ei pääse? Onko valaistus ollut riittämätöntä, kaikuminen sietämätöntä tai vessasta tehty siivouskomero? Vai onko liikunnan harrastamisen hidasteena jokin muu syy? ESTE-kyselyn avulla kartoitetaan käyttäjien kokemuksia liikuntatiloissa koetuista liikkumisen esteistä.

Vastaaminen kestää noin 15 minuuttia. Kyselyn toteutuksesta vastaa Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry. ESTE-kysely (ESTE-enkät på svenska) on avoinna internetissä toukokuun ajan http://www.vammaisurheilu.fi/ –etusivulla.

ESTE-hanke (2009-2011) tutkii osallistumisen esteitä rakennetuissa liikunta- ja urheiluympäristöissä. Tavoitteena on tuottaa esteettömyystietoa liikuntapaikkojen suunnittelijoille, rakentajille ja kunnossapitäjille.

Hanketta koordinoi Suomen Vammaisurheilu ja –liikunta VAU ry yhteistyössä Kynnys ry. Hankeverkostossa ovat mukana edellä mainittujen lisäksi myös Invalidiliitto, Kuuloliitto ja Näkövammaisten Keskusliitto. ESTE-hanketta toteutetaan opetusministeriön tuella.

SLU:n jäsenjärjestöt ja niiden seurat saavat käyttää tekstiä lähteen mainiten: LUM 7 /10, SLU.fi.