SLU avaa olohuonetestit suomalaisille

17.3.2010

Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry julkaisee internetissä olohuonetestit, joilla voi arvioida kuntoa helposti kotikonstein ja saada sytykkeitä monipuoliseen liikuntaan.

”SLU haluaa innostaa suomalaisia liikkumaan monipuolisesti ja tehdä oman kunnon arvioimisen mahdollisimman kiinnostavaksi”, SLU:n viestintäjohtaja Eila Ruuskanen-Himma sanoo.

Internetistä löytyy kymmenen SLU:n tuottamaa testiä osoitteesta  www.voimakaksikko.fi/olohuonetestit. Mallisuoritukset voi katsoa videoanimaationa. Testin jälkeen omat tulokset kirjataan ja kuntoarvio on saatavilla samantien. Testituloksen voi lähettää myös kavereiden ihailtavaksi yhteisöpalvelu Facebookiin.

Palvelu on ilmainen eikä siihen tarvita kirjautumista. Itselleen voi myös kirjata oman tilin ja seurata kunnon kehittymistä palvelun avulla.

”Suomessa on kovatasoista liikunnan ja hyvinvoinnin osaamista ja tutkimusta. Palvelu hyödyntää internetin mahdollisuuksia kannustaa ihmisiä liikuntaan ja ottaa huomioon modernit mediatottumukset”, Ruuskanen-Himma sanoo. Toiveena on myös, että maamme yli 300 000 ohjaajaa seuroissa ja muissa yhdistyksissä löytäisivät testit innostamisen välineiksi omassa työssään.

Olohuonetestit on valittu yhteistyössä suomalaisten liikuntalääketieteen keskusten kanssa ja rakennettu kotimaisten media- ja viestintäteknologian pienyritysten kanssa. Kumppanina on Terveyden edistämisen politiikkaohjelma.

Testit ovat osa YLE:n ja SLU:n Voimakaksikko-hanketta, Suomen liikuttavinta haastekampanjaa.

 

Happea, liikkuvuutta, voimaa, kehon hallintaa

 

”Moni ajattelee edelleen, että hyvää kuntoa hankitaan vain kuntoilemalla veren maku suussa ja rautaa pumpaten. Nyt viimeistään on aika kumota tämä iänikuinen väite”, liikuntalääketieteen keskusten verkostoa koordinoinut Tiina Heinonen sanoo.

Hyvä kunto rakentuu useista eri kunto-ominaisuuksista. Hyvään kuntoon tarvitaan happea, liikkuvuutta, voimaa ja kehon hallintaa – ja liikunnan iloa. SLU:n olohuonetesteillä voi kotikonstein arvioida omia kunto-ominaisuuksiaan ja palveluun kuuluvan liikuntapäiväkirjan lajivinkeistä löytyy varmasti jokaiselle kuntoilijalle oma lajinsa.

Testit ovat Voimakaksikko-kampanjaa varten tehdyllä sivustolla, joka on toteutettu yhteistyössä "kuntourheilijoiden Facebookiksikin" kutsutun suomalaisen HeiaHeia.comin kanssa. ”On mahtavaa edistää suomalaisten hyvinvointia tekemällä liikunnasta hauskempaa ja yhteisöllisempää kehittämällä helppokäyttöisiä ja viihdyttäviä koko kansan webbipalveluja”, sanoo Olli Oksanen, yksi HeiaHeia-palvelun perustajista.

 

Lähde: Suomen Liikunta ja Urheilu ry

 

Tutustu: voimakaksikko.fi