Hengitysliitto ja Reumaliitto kampanjoivat liikkumaan

7.10.2009Kaksi SoveLin jäsenjärjestöä, Heli ja Reumaliitto, kampanjoivat parhaillaan liikunnan edistämiseksi. Hengitysliitto kannustaa viemään keuhkoja pihalle ja Reumaliitossa valmistaudutaan sauvakävelyn maailmanennätyksen tekoon.

Hengitysliitto Helin Keuhkot pihalle -liikuntakampanja on käynnissä 28.9.-15.11.2009. Osoitteessa Keuhkotpihalle.fi on monipuolista tietoa liikunnasta niin yleisellä tasolla kuin osana hengityssairauksien hoitoa.

 

Suomen Reumaliiton ME-kävelyhankkeeseen 2010 haetaan puolestaan vauhtia terveysliikunta- ja ravintoaiheisissa luentotilaisuuksissa, joihin on yleisöllä vapaa pääsy. Tilaisuudet järjestetään syksyn mittaan Kuopiossa, Jyväskylässä, Joensuussa, Lahdessa, Oulussa, Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Seinäjoella. Lisäksi reumayhdistysten liikuntavastaavat, ReumaTrainerit, ohjaavat jäseniään liikkumaan omissa paikallisyhdistyksissään.

 

Reumasairauksia sairastavat valmistautuvat sauvakävelyn Guinness-maailmanennätysyritykseen, joka tehdään 9.10.2010 kymmenellä paikkakunnalla. ME-kävelyssä kävellään hyvän hoidon puolesta.

Lisätietoja: http://www.me-kavely.fi/