Kaikille Avoin -ohjelma siirtyi SLU:lle

2.2.2009

Liikunnan ja urheilun Kaikille Avoin -ohjelma siirtyi vuodenvaihteessa SLU:n hallinnoimaksi. Kaksi vuotta toiminut Kaikille Avoin -ohjelma pyrkii kiinnittämään liikuntatoimijoiden huomiota olosuhteisiin ja sosiaaliseen ympäristöön.

Kaikille Avoin -ohjelman mukaan liikunnan harrastamisen tulee olla mahdollista jokaiselle oman valinnan mukaisesti. Ympäristön tulee olla esteetön ja saavutettava ja toimintatapojen sellaisia, etteivät ne sulje ketään pois. Keinoina tavoitteen edistämisessä ovat koulutus, konsultointi ja rekrytointi. Toimintaympäristön muutoksessa on aina mukana monta tahoa, yksi henkilö, ohjelma tai lajiliitto ei voi tehdä muutosta yksin.

"Kaikille Avoin -ohjelmassa on toimittu koko ajan verkostoissa. SLU on ollut mukana toiminnassa alusta alkaen ja moni asia onkin edennyt juuri sen takia.

Hyvä Seura Kuuluu Kaikille -hankkeen aikana päästiin tutustumaan seuratoiminnan haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Tuntuu hienolta jatkaa verkostotyötä SLU:ssa", projektipäällikkönä jatkava Riikka Juntunen kertoo.

"Ohjelma sopii hyvin osaksi SLU:n Reilun Pelin laaja-alaista kokonaisuutta. Kaikille Avoin -ohjelmaa on toteutettu erinomaisesti ja se tuo vahvan asiantuntemuksen SLU-yhteisön käyttöön", SLU:n pääsihteeri Jukka Pekkala sanoo.

Kaikille Avoin -ohjelma käynnistyi vuoden 2007 alussa. Ohjelman taustalla ovat olleet Suomen Invalidien Urheiluliitto, Suomen Kehitysvammaisten Liikunta ja Urheilu, Näkövammaisten Keskusliitto/Liikuntatoimi sekä Suomen Paralympiakomitea.

Lisätietoja: Riikka Juntunen, projektipäällikkö, riikka.juntunen(a)slu.fi, 0400 340 091 ja www.kaikilleavoin.fi