Liikunnan soveltaminen tarkoittaa usein vain kekseliäisyyttä ja sinnikyyttä

2.12.2008

– Soveltavassa luistelussa on ehdottomasti parasta se, että pystyy ihan oikeasti tekemään samoja juttuja kuin niin sanotut tavalliset
taitoluistelijat, Hanna Ihantola sanoo. 

Kannen kuva: Rami Marjamäki
– Soveltavassa luistelussa on ehdottomasti parasta se, että pystyy ihan oikeasti tekemään samoja juttuja kuin niin sanotut tavalliset taitoluistelijat, Hanna Ihantola sanoo. Kannen kuva: Rami Marjamäki

Tamperelaisen Hanna Ihantolan, 16, ura soveltavan luistelun parissa oli katketa alkuunsa, kun hän ensimmäisen luistelukerran jälkeen ilmoitti lopettavansa luistelun siihen paikkaan.

Valmentajan ja ohjaajan ideoimien ratkaisujen ja suostuttelun turvin Hanna päätyi kuitenkin antamaan lajille uuden mahdollisuuden ja nyt luisteluharrastusta on takana jo kuusi vuotta. CP-vamman vuoksi Hanna tarvitsee luisteluun apuvälineen, joka on kehitelty dallarista.

Lue Susanna Hakunin kirjoittama Hannan tarina ja monta muuta liikuntaan kannustavaa juttua tuoreesta Soveli-lehdestä. Esimerkiksi vinkkijutuissa valotetaan tällä kertaa frisbeegolfia ja vaistotikkaa. Käytännön kokemuksistaan liikuntavastaavana kertoo Varsinais-Suomen Munuais- ja Maksayhdistyksen Kalervo Korhonen.

Liikuntapolitiikkaa tarkastalleen Tuula Purasen jutuissa Paras-hankkeesta ja Teli-neuvottelukunnasta sekä Kaisu Laasosen suulla Sparraaja-palstalla. Professori Ilkka Vuori puolestaan avaa uusia yhdysvaltalaisia terveysliikuntasuosituksia pitkäaikaissairaiden näkökulmasta.