Soveli-lehti kertoo tuoreimmat uutiset

19.12.2007

SoveLi kiittää kuluneen vuoden yhteistyöstä ja toivottaa Joulupukin kanssa hyvää tahtoa vuodelle 2008. Kuva: Joulupukin Kammari
SoveLi kiittää kuluneen vuoden yhteistyöstä ja toivottaa Joulupukin kanssa hyvää tahtoa vuodelle 2008. Kuva: Joulupukin Kammari

Opetusministeriö valmistelee parhaillaan asetusmuutosta. Siinä ehdotetaan, että jatkossa liikunta-avustusta saisivat vain järjestöt, joiden pääasiallinen toiminta on liikunta. Soveli-lehti 2/2007 kertoo, mitä muutos voisi tarkoittaa kansanterveysjärjestöjen kannalta.

Soveltava Liikunta SoveLi ry työstää parhaillaan strategiaprosessissaan järjestön tulevia suuntalinjoja. Uutena jäsenjärjestönä aloittaa vuoden 2008 alussa Suomen Syöpäpotilaat ry.

Soveli-lehdessä kerrotaan näiden ajankohtaisten uutisten lisäksi myös yhdistysten liikuntavastaavien työstä. Esimerkiksi tamperelainen Jukka Lehtonen on Parkinson-yhdistyksen aktiivi, joka liikuttaa itsensä lisäksi myös oman yhdistyksensä väkeä. Lehteen on koottu  tietoa liikuntatoiminnan tueksi muun muassa liikuntamateriaaleista, -suosituksista ja -koulutuksista.

Lehdessä käsitellään myös ikääntyneiden ja vaikeavammaisten ihmisten liikkumisen haasteita. Tapio Korjus kertoo ajatuksiaan Kansallisen liikuntaohjelmasta ja erityisryhmien huomioimisesta siinä. Kajaanilaiset taas ovat aktiivisia niin yhdistystasolla kuin alueellisesti - Kainuussa on tehty muun muassa Suomen ensimmäinen soveltavan liikunnan alueellinen strategia.

Lehden voi lukea pdf-muodossa Julkaisut-sivulta.