Solian Kuopion yksikkö esitteli ensi kertaa toimintaansa

7.9.2006

Solian uutta Kuopion yksikköä pyörittävät Neuronin vapaa-ajanohjaajat Anu Hämäläinen (kuvassa) sekä Juha Timoskainen.
Solian uutta Kuopion yksikköä pyörittävät Neuronin vapaa-ajanohjaajat Anu Hämäläinen (kuvassa) sekä Juha Timoskainen.
Kuopiossa tunnustus myönnettiin Kuopion Reumayhdistys ry:lle.
Kuopiossa tunnustus myönnettiin Kuopion Reumayhdistys ry:lle.
Yhdessä liikuttaessa jokainen tukee toinen toistaan.
Yhdessä liikuttaessa jokainen tukee toinen toistaan.

Soveltavan liikunnan apuvälinetoiminta Solia avasi elokuussa Kuopioon neljännen toimintayksikkönsä. Se esitteli ensi kertaa toimintaansa Kuopion Hyvän tahdon viestin tapahtumassa keskiviikkona 6. syyskuuta, jonne saapuikin toistasataa kiinnostunutta.

Kuopion Hyvän tahdon viestin tapahtuman avasi toimialajohtaja Jaana Vasankari Kuopion kaupungista. Tapahtumassa kävi noin sata osallistujaa, jotka tutustuivat soveltavan liikunnan apuvälineiden lisäksi muun muassa sovellettuihin liikuntalajeihin.

Kuopion tapahtuman järjestäjien mielestä liikunnan harrastamiselle on Kuopiossa hyvät, jopa loistavat puitteet. Ongelmana on kuitenkin, että kaikki toimii terveiden ja aktiivisten ihmisten ehdoilla ja heidän vaatimustensa pohjalta.

– Liikunta on kaikkien oikeus, ja olosuhteita ja edellytyksiä kehitettäessä on tulevaisuudessa huomioitava kaikkien kuntalaisten tarpeet tasavertaisesti, sanovat viestitapahtuman järjestäjät tiedotteessaan.

Yhdistysväki lähetti päättäjille kolme konkreettista viestiä:

  • Liikuntapaikkojen maksut ja taksat kohtuullisiksi ikäihmisten lisäksi myös vammaisille ja pitkäaikaissairaille henkilöille.
  • Kuljetuspalvelut ja palveluliikenteen reitit ja aikataulut tukemaan ja kannustamaan vapaa-ajan liikkumista.
  • Soveltavan liikunnan alueellisen ja paikallisen yhteistyön koordinointiin päätoimisia työntekijäresursseja (soveltavan liikunnan aluekoordinaattori).

Toimialajohtaja Jaana Vasankari jakoi Kuopion hyvän tahdon tunnuksen Kuopion Reumayhdistys ry:lle. Liikuntatoiminta ja terveyskasvatus ovat hyvin keskeisiä yhdistyksen toiminnassa. Yhdistyksellä on yhteensä 27 liikuntaryhmää, joista 18 on omia ja loput yhteistyöryhmiä muiden yhdistysten tai kaupungin kanssa. Yhdistys tukee myös vertaisohjaajien työtä järjestämällä heille koulutuksia.

Kuopion viestitapahtuman olivat järjestämässä paikalliset vammais- ja kansanterveysjärjestöt, paikalliset urheiluseurat, Kuopion kaupunki/vapaa-aikahallinto ja Pohjois-Savon liikunta ry.

Lataa tästä: Hyvän tahdon tunnustuksen saaja ja perustelut kokonaisuudessaan