Vaasan tunnustus myönnettiin aktiiviselle liikkujalle ja toimijalle

7.9.2006

Aktiivinen liikkuja ja vapaaehtoistyöntekijä Arvo Isomäki sai Vaasan Hyvän tahdon tunnustuksen.
Aktiivinen liikkuja ja vapaaehtoistyöntekijä Arvo Isomäki sai Vaasan Hyvän tahdon tunnustuksen.
Kyllä vain, naurujooga naurattaa!
Kyllä vain, naurujooga naurattaa!
Viestireppu luovutetaan seuraavalle viestinviejälle.
Viestireppu luovutetaan seuraavalle viestinviejälle.
Reumaliiton Sari Väkeväinen ohjasi loppujumpan elävän musiikin tahtiin.
Reumaliiton Sari Väkeväinen ohjasi loppujumpan elävän musiikin tahtiin.

Vihdoin koitti monille odotettu päivä, nimittäin Hyvän tahdon viesti saapui 6. syyskuuta Vaasan Urheilukeskuksen alueelle. Tunnustus soveltavan liikunnan edistämisestä ojennettiin Arvo Isomäelle.

Heti tapahtuman aluksi viestikapulan vastaanotti Vaasan kaupungin erityisryhmien liikunnanohjaaja Teemu Mäki-Paakkanen. Alkusanat lähetti ilmoille Vaasan vapaa-aikaviraston virastopäällikkö Antti Lahtinen, jonka jälkeen mieskuoro Roikka kirvoitti avauslauluillaan tapahtuman avatuksi.

Ensimmäiset liikunnalliset kirmaukset nähtiin heti klo 15.15, jolloin tapahtumapaikan liikuntaosuudet käynnistyivät. Tapahtumassa nähtiin nautittavaa liikuntaa ja mielenravintoa kaikessa muodossa.

Nähtiinhän ja kokeiltiinhan alueella päivän mittaan bocciaa, puistogolfia, näytöslajeina salibandya ja jalkapalloa, qigongia, yleisurheilua, pienpelejä, ratsastusta, tansseja eri muodoissa, pehmis-pomppista, temppurataa, kävelytestausta sekä nautittiin Roikan velikultien lauluesityksistä pitkin päivää. Esittelypisteissä kerrottiin myös erityisryhmien liikuntapalveluista Vaasassa ja Yhdistyksien toiminnasta materiaaleineen.

Tapahtumaan toi oman viestinsä Vaasan apulaiskaupunginjohtaja Bengt Strandin. Strandin korosti tasavertaisia liikuntamahdollisuuksia sekä soveltavan liikunnan merkitystä myös kaupungin näkövinkkelistä. Lisäksi Strandin painotti yhteistyön merkitystä terveyttä edistävän liikunnan järjestämisessä. Puheenvuoron jälkeen kuultiin Marjatta Lohikosken runolausuntaa sekä Roikan mukaansa tempaavia ralleja.

Hyvän tahdon tunnustus Arvo Isomäelle

Vaasan Hyvän tahdon tunnustus ojennettiin Arvo Isomäelle, joka omalla esimerkillään on edistänyt soveltavaa liikuntaa Vaasassa usean vuoden ajan. Sairastumisen jälkeen on liikunta ollut lähellä Arvon sydäntä. Kuntoutus ja liikunta on auttanut parantumista. Rohkeana miehenä Arvo meni liikuntaryhmiin, joissa oli vain naisia.
- Hyvin naiset ottivat vastaan minut ja vielä nykypäivänäkin moikkaillaan kadulla nähtäessä, Isomäki sanoo.

Arvo Isomäki on jumpannut kaupungin ryhmissä 7-8 vuotta ja kävelee joka päivä vähintään 4 km, mutta ahkera puuhamies on ehtinyt olemaan monessa mukana. Kuortaneelta alkanut vapaaehtoistyö on jatkunut mm. Vaasan Hengitysyhdistyksessä, Vaasan aivohalvauskerhossa ja Vaasan Invalidien hallituksessa. Arvo Isomäki ruokkii tiedonnälkäänsä lukemalla sekä Vaasan historiaa tutkimalla. Viimeinen villitys on löytynyt sudokujen maailmasta, joka vie Arvon ajantajun jopa pikkutunneille.
- Haluan saada muitakin liikkeelle, koska sohvan pohjalla ei parantumista tapahdu, Isomäki kertoo.

Kysyttyäni elämänmottoa, Arvo Isomäki vastaa kuin apteekin hyllyltä:
- Lyön päätä seinään, jos tiedän, että siitä on apua.

Eri järjestöt toivat tapahtumaan oman näkyvän ja ison panoksensa tapahtuman järjestelyissä. Siitä suuri kiitos ja erityismaininta kaikille tapahtuman puuhanaisille ja -miehille. Päivään mahtui niin ilon hetkiä,  onnistumisen riemua ja liikunnan hurmaa. Väsyneenä, mutta suhteellisen tyytyväisinä tapahtumaan, osallistujat ja tapahtuman järjestäjät suunnistivat kotiin todennäköisesti iloisen mielen siivittämänä. Tapahtumaan kokosi mukavasti ihmisiä ympäri Vaasa noin 300 henkeä.

Lopuksi voi sanoa, että kaikki lähtee meistä itsestämme. Kukaan ei voi pakottaa ketään harrastamaan liikuntaa, mutta oman elämänlaadun kannalta jokaisen tulisi ymmärtää sen merkitys hyvinvoinnille. Kotisohvalle Internetin kautta tilattu pizza,  digikanavien 24 tuntia vuorokaudessa lähettämät vanhojen sarjojen uusinnat ja juorulehtien loputtomalta tuntuva sensaatiohakuinen journalismi tuskin ainakaan parantavat elämänlaatuamme.

Teksti: Teemu Mäki-Paakkanen
Kuvat: Sari Väkeväinen & Teemu Mäki-Paakkanen