Kävelyklubi paikkakunnallenne? - 10 000 askelta mukavassa seurassa

7.12.2005

UKK-instituutin, Suomen Latu ry:n ja Suomen Sydänliiton yhteistyökampanjassa tavoitteena on saada Suomeen 10 000 uutta kävelyklubia.

Kävely on suomalaisten suosituin liikuntaharrastus ja se vaikuttaa edullisesti terveyteen ja fyysiseen kuntoon. Kävelyklubi kokoaa kävelystä, terveysliikunnasta, mukavasta seurasta ja kävelykohteista kiinnostuneet yhteen viikoittain tai kuukausittain.

Kävelyklubi voi olla vapaamuotoinen kävelyporukka, työpaikan työhyvinvointitoimintaa, osana yhdistyksen toimintaa tai uusi yhdistys. Kävelyklubin voi perustaa työpaikalle, latuyhdistykseen, kyläyhdistykseen, asukasyhdistykseen, urheiluseuraan, eläkeläisyhdistykseen tai vaikkapa kaveriporukkaan.

Kävelyklubit toimivat itsenäisinä harrastajaryhminä klubivetäjän johdolla. Klubivetäjät voivat osallistua päivän mittaiseen koulutukseen, joka antaa valmiudet kävelyklubin perustamiseen ja käynnistämiseen sekä ideoita oman klubin toiminnan sisällöksi. Kurssilla tutustutaan kävelytekniikan perusteisiin, terveysliikuntasuosituksiin sekä liikunnan turvallisuuskysymyksiin.

Koulutuksen käyneet liittyvät kävelyklubiverkostoon, jonka kautta hankkeen ylläpitäjät ideoivat kävelyklubien toimintaa, jakavat kävelytietoa, tietoa varusteista ja välineistä sekä erilaisista tapahtumista.

Kävelyohjelma vuosille 2005—2009 on UKK-instituutin, Suomen Latu ry:n ja Suomen Sydänliiton yhteistyökampanja. Lue lisää http://www.kavely.fi/.