Soutaminen tekee hyvää keuhkoille

23.6.2005

Satakunnan Kansansoutu soudetaan 15-17. heinäkuuta. Soutaminen ja melonta ovat monipuolista liikuntaa, jotka harjoittavat niin sydän- ja verenkiertoelimistöä kuin myös selän ja hartiaseudun lihaksistoa. Samalla ne vahvistavat myös hengitykseen tarvittavia lihaksia, kertoo keuhkosairauksien erikoislääkäri Jaakko Lehtinen Hoikasta.

Astma ja allergiat lisääntyvät koko ajan. Astma onkin tällä hetkellä lasten yleisin pitkäaikaissairaus Suomessa. Liikunta on tärkeä osa astman omahoitoa ja kuntoutusta. Soutaminen ja melonta ovat erinomaista liikuntaa myös hengityssairaille, korostaa Lehtinen. Myös vesillä puhaltava raikkaan kostea ilma on hyvää hengitysilmaa astmaatikoille ja allergikoille

Soutajat hyvällä asialla

Juhlasoudun aikana oli myynnissä juhlapinssi, jonka tuotosta puolet käytetään Hengitysliitto Heli ry:n toiminnassa lasten hengityssairauksien ennaltaehkäisyyn, hoitoon ja kuntoutukseen. Rahoilla hankitaan monipaikkainen (kahdeksalle hengelle) kanootti Hoikan aluekeskuksen terveysliikuntamaahan. Suomen ensimmäinen terveysliikuntamaa vihitään Ilman päivänä 26.8.2005 ja se on kokonaisuudessaan valmis vuonna 2006.

Hoikka on Hengitysliitto Helin aluekeskus, joka toimii järjestö-, koulutus- ja kuntoutuspalvelujen tuottajana Länsi-Suomen alueella Vammalan Karkussa. Hoikassa voivat kuntoutua niin hengityssairaat lapset ja aikuiset ja heidän perheensä kuin myös kuka tahansa omasta hyvinvoinnistaan ja liikunnasta kiinnostunut. Hoikan savuttomat tilat, maukas ja terveellinen ruoka, monipuoliset liikuntamahdollisuudet ja luonnonkaunis ympäristö luovat puitteet rentouttavalle yhdessäololle. Kannattaa tulla kokemaan Hoikan henki ja uusi kokous-, sauna- ja juhlatila HoikanHelmi!

Lisätietoja: 

Janne Haarala

Hengitysliitto Heli, Hoikka

050 522 4094

janne.haarala@hoikka.fi

Lähde: www.hengitysliitto.fi