Uusi kirja soveltavan liikunnan apuvälineistä

17.5.2005


Editalta on ilmestynyt Soveltavan liikunnan apuvälineet -kirja. Teos syntyi Soveltavan liikunnan apuvälinetoiminta SOLIAn tuloksena ja sen kirjoittajat ovat soveltavan liikunnan asiantuntijoita. Kirjan julkaisija on Suomen Invalidien Urheiluliitto.

Soveltavaan liikuntaan on tarjolla runsaasti erilaisia apuvälineitä. Niiden käyttö lisää esimerkiksi liikuntavammaisen ihmisten mahdollisuuksia monipuoliseen liikkumiseen. Kaikki eivät kuitenkaan tiedä, millaisia apuvälineitä on olemassa tai miten niitä pitäisi käyttää.

Nelivärinen ja runsaasti kuvitettu kirja käsittelee aihetta seikkaperäisesti. Käsikirjaan on koottu keskeisimmät liikuntavälineet ja niiden käyttötarkoitukset esimerkein. Kun välineet ovat tuttuja, voi niiden käytöstä tulla luonteva osa liikuntaharrastusta.

Kirja on tarkoitettu terveydenhuollon ja liikunta-alan ammattilaisille, etenkin fysioterapeuteille ja toimintaterapeuteille, liikunnanohjaajille ja -opettajille sekä kuntoutus- ja hoitoalan ammattilaisille. Se on hyvä tietolähde myös apuvälinealan yrityksille, lääninhallituksille sekä liikuntaseuroille
ja -yhdistyksille.

Kirjoittajat ovat soveltavan liikunnan asiantuntijoita. Kirjan ovat toimittaneet  Osku Kuutamo ja Heidi Hölsömäki. Teoksen laajuus on 150 sivua ja sen on kustantanut Edita Publishing Oy. ISBN 951-37-4163-X.  Hinta: 26 euroa + postitusmaksu 5 e.

Kirjan julkaisija on Suomen Invalidien Urheiluliitto ry ja se ottaa vastaan myös kirjan tilaukset: puh. (09) 613 191, Suomen Invalidien Urheiluliitto ry, Kumpulantie 1, 00520 Helsinki.

Kirjaa saa lisäksi Edita-kirjakaupasta sekä hyvin varustelluista kirjakaupoista.