Suomalainen kelkka palkittiin Düsseldorfissa

26.11.2004

Kuva: Toni Nisula
Kuva: Toni Nisula
KUva: Toni Nisula
KUva: Toni Nisula

Hiihtämiseen, luisteluun ja rullailuun muuntautuva Tojo-Sport-kelkka voitti Euroopan komission Design for All -kilpailun Kulttuuri-, vapaa-aika ja urheilu -sarjan.

Suomalaiset menestyivät Euroopan komission Design for All -kilpailussa 12. marraskuuta Euroopan komissio julkisti Düsseldorfissa Design for All- ja Assistive Technology -kilpailujen tulokset. Molemmissa kilpailuissa palkittavia sarjoja oli kaikkiaan seitsemän. Design for All -kilpailussa kahden sarjan voitto tuli Suomeen.

Kulttuuri, vapaa-aika ja urheilu -sarjan voitti Tojo-Sport -kelkka. Kelkan ovat suunnitelleet Toni Nisula, Jouni Remes ja Kari Seliverstow opinnäytetyönään Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiassa.

Tojo-Sport -kelkka on kevyt ja muuntautumiskykyinen. Se toimii paitsi talvella hiihtokelkkana ja luistelukelkkana, myös kesällä rullakelkkana. Kelkka on suunniteltu soveltuvaksi kaikkien kiinnostuneiden käytettäväksi, mutta erityisesti liikuntaesteisille se tarjoaa mahdollisuuden hiihdon ja luistelun harrastamiseen. Myös kelkkajääkiekon pelaaminen onnistuu tällä kelkalla.

Toinen suomalainen voittaja oli Tech Designin saavutettava hyllystö. Se voitti Uusi toimialue -sarjan. Hyllystön tekniikan ansiosta se voidaan helposti vetää  einällä alemmaksi, jolloin ylimmätkin hyllyt ovat kaikkien saavutettavissa.  aavutettava hylly helpottaa kaikkien ihmisten arkea. Erityisesti siitä hyötyvät  pyörätuolia käyttävät ihmiset, lyhytkasvuiset ihmiset, lapset ja vanhukset.

Lähde: http://www.stakes.fi/Dfa-suomi/ajankoht/uutiset.html