Verkosto alkaa koota tietoa esteettömästä luontoliikkumisesta

4.11.2004

Suomessa on useita esteetöntä luontoliikuntaa kehittäviä hankkeita. Ongelmana on toistaiseksi, että esteettömät luontokohteet ja -palvelut toimivat kukin omalla tahollaan, eikä ajantasaista tietoa ole saatavilla yhdestä paikasta. Koska hankkeita on käynnissä useita, järjestöt ja luontoliikuntaa järjestävät tahot verkostoituvat parhaillaan esteettä luontoon -verkostoon. Suomen Invalidien Urheiluliitto SIUn hallinnoiman hankkeen tavoitteena on muun muassa koota esteetöntä luontomatkailutietoa yhteen.

SIU:n kotisivuilla kuvataan hankkeen syntyä ja päämääriä: ”Esteettä luontoon liikkumaan – verkosto käynnistyi vuosi sitten miettimään ratkaisuja tiedon tarpeeseen, sillä moni tietää hyvistä esteettömän luontoliikkumisen ideoista. Mennäänkö metsään – seminaarissa tämän vuoden helmikuussa päätettiin käynnistää hanke, joka kokoaa hyvät ideat ja rakentamisohjeet uudeksi kirjaksi ja aiheesta kiinnostuneet mukaan verkostoon. Kirjan pääkohderyhmänä ovat suunnittelijat, rakentajat ja muut ammattilaiset. Verkosto pyrkii etsimään aiheelle myös palvelevat nettisivut, jotka luontoon.fi – tyyppisesti auttaisivat löytämään perheelle tai retkeilijälle juuri hänen tarpeisiinsa soveltuvat luontoliikkumiskohteet.

Verkostossa ovat tässä vaiheessa mukana vammaisliikuntajärjestöt SIU, SKLU ja NKL, MaLiKe, Soluku-projekti, Metsähallitus, Suomen Latu, Rullaten sekä Soveltava Liikunta SoveLi  ry ja Hengitysliitto/Hoikan opisto. Verkosto on avoin kaikille esteettömästä luontoliikunnasta kiinnostuneille yhdistyksille ja yhteisöille. Pyrkimyksenä on käynnistää oppaan teko ja nettisivuselvitys alkuvuodesta 2005. SIU laatii parhaillaan hankehakemuksia verkostohankkeen rahoittamiseksi.”

Lähde: siu/uutiset (3.11.2004)