Erityiskoulujen TAISTO-finaali perjantaina 29.4. Vantaalla

28.4.2016

Erityiskoulujen TAISTO-finaalissa on kolme lajia: sivuttaishyppely, sivuttaissiirtyminen sekä pyörätuoli-/sähköpyörätuolislalomrata tarvittavine sovelluksineen. Finaali alkaa Vantaan Energia-Areenalla perjantaina 29.4. klo 11.00.

TAISTO on yläkouluikäisille suunnattu liikuntakampanja liikkeen lisäämiseksi. TAISTO haluaa yhdistää liikunnan ja ilon nuorten näköisellä tavalla, rennossa ja yhteisöllisessä ilmapiirissä. Tähän Suomen suurimpaan nuorten liikuntakampanjaan on osallistunut viiden vuoden (2012–2016) aikana jo yli 370 000 yläkouluikäistä nuorta.

Liikkuminen ja urheilu vähenee nuorilla radikaalisti yläkouluikään siirryttäessä. Nuorilla, joilla on jokin toimintarajoite tai vamma, on vielä suurempi vaara jäädä syrjään liikunnan harrastamisesta, puhumattakaan kilpailutoiminnasta. Siksi Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ja Suomen Paralympiakomitea ovat tuoneet osaksi TAISTO-kampanjaa sovelletun osion, jossa kilpaillaan Kasva Urheilijaksi -taitovalmiustestien sovelluksissa.

 

Kevään aikana erityiskoulujen oppilaat ja henkilökunta ovat voineet ensin koululla järjestetyn Testaa Taitosi Taistoon -aluekiertuepäivän aikana tutustua taitovalmiustestien sovelluksiin, joihin esimerkiksi pyörätuolia käyttävät nuoret ja näkövammaiset nuoret voivat osallistua. Oppilaat kokosivat kolmihenkisiä joukkueita, jotka kilpailivat päivän aikana siitä, mikä joukkue pääsee edustamaan koulua Vantaan TAISTO-finaaliin.

Aluekilpailut järjestettiin Kuopiossa, Turussa, Vantaalla, Rovaniemellä, Helsingissä ja Jyväskylässä. Kahdeksan parasta joukkuetta eteni Energia-Areenan finaaliin.