Ajankohtaista

Soveltava Liikunta SoveLi ry etsii yhteistyökykyistä ja innovatiivista toiminnanjohtajaa.
Helsingin ja Uudenmaan näkövammaisten yhdistys sai ainoana vammaisyhdistyksenä opetusministeriön myöntämää seuratukea päätoimisen työntekijän palkkaamiseen. Lisäksi viisi vammais- tai kansanterveysyhdistystä sai pienemmän summan lasten ja nuorten tai aikuisten liikuntatoimintaan.
Soveltava liikunta SoveLi ry:n strategia 2009 – 2012 kiteytyy sanoihin: Liikunta yhteistyönä jäsenjärjestöjen kanssa. Strategia rakennettiin yhteisten asioiden ympärille ajassa, jolloin yhteiskunnalliset muutokset heijastuivat voimakkaasti myös soveltavan liikunnan kenttään.
Kevään Soveli-lehdessä pulahdetaan erityisuintikorttien kera altaaseen, testaillaan Heurekan esteettömiä pelejä sekä haetaan vinkkejä rentoutumiseen ja perheliikuntaan.
UKK-instituutin toiminnanjohtaja Tommi Vasankari haastaa kuntapäättäjät ja terveydenhuollon väen ottamaan liikunnan mukaan terveydenhuollon palveluketjuun.
Hengitysliitto Heli lahjoittaa kunnille vinkkihyrriä, joilla halutaan kannustaa ihmisiä liikkumaan omassa arkiympäristössään. Hengityssairauksissa tärkeää on sopiva hoito ja riittävä liikunta.
Terveyden edistämisen keskus ry (Tekry) palkitsi 22.4. vuoden 2009 parhaana terveysaineistona SoveLin Yhdessä liikkeelle - Yhdistykset ja kunnat liikunnan kumppaneina -kirjan.
Opetusministeriön jakamaa uutta liikuntarahoitusta, seuratoiminnan kehittämistukea, haki yhteensä liki 500 seuraa. Lasten ja nuorten urheiluun saapui 857 tukihakemusta ja aikuisliikuntaan 338. Hakuun ehti mukaan 12 kansanterveys- ja vammaisyhdistystä.
Liikuntapiirakassa korostuu aikaisempaa enemmän lihaskunnon merkitys terveydelle. Kestävyyskuntoa kehittävälle liikkumiselle on asetettu viikoittainen kokonaisaika, joka määräytyy liikkumisen rasittavuuden mukaan.
Liikunnallinen Keltaisen Nauhan päivä tempaisee työpaikoilla maaliskuun keskimmäisenä keskiviikkona 18.3. Yritykset ja yhdistykset voivat poimia Reumaliiton kampanjan kotisivuilta ideoita sekä liikunta- että rentoutushetkiin, sillä tänä vuonna päivän teemana on lataudu rentoutumalla.
RSS