Ajankohtaista

Viikoittainen liikunta saattaa ehkäistä verenpaineen kohoamista niinkin nuorilla kuin 12-17-vuotiailla, tuore kanadalaistutkimus osoittaa. Sen mukaan nuorten verenpaine alkaa kohota, jos he vähentävät liikuntaa. Vaikutus on vähäinen, mutta vuosien varrella kasautuessa se voi hyvinkin näkyä nuorten terveydessä.
Liikuntalaista on annettu uudistusesitys, joka läpi mennessään vaikuttaisi valtionavustusten jakamiseen. Kansanterveysjärjestöjen terveysliikunnan osaaminen nähdään Suomen vahvuutena.
Ensi toukokuussa 5.-6.5.2010 Jyväskylässä järjestetään seitsemännet valtakunnalliset Erityisliikunnan Päivät. Päiviä järjestään vain neljän vuoden välein, joten tapahtuma kannattaa merkitä kalenteriin jo nyt.
Laihduttaminen dieetin tai liikunnan avulla saattaa pitää ylipainoisten munuaistaudin kurissa, tuore katsaustutkimus osoittaa.
Vammaisurheilujärjestöjen kaksi vuotta kestänyt yhdistymisprosessi saatiin päätökseen 17. syyskuuta 2009, kun Elinsiirtoväen Liikuntaliitto ELLI ry, Näkövammaisten Keskusliitto ry (NKL), Suomen Invalidien Urheiluliitto ry (SIU) sekä Kehitysvammaisten Liikunta ja Urheilu ry (SKLU) perustivat uuden yhteisen järjestön: Suomen Vammaisurheilu ja –liikunta VAU ry.
Veren sokeripitoisuutta pienentävän insuliinin teho usein heikkenee iän myötä, mutta varsinaisen vanhentumisen sijaan vähäinen liikunta ja lihavuus saattavat selittää ilmiön. Jos yhdysvaltalaistutkijoiden havainto pitää paikkansa, iäkkäiden diabetekset selittyvät samoilla riskitekijöillä kuin nuorempien.
Soveltava Liikunta SoveLi ry:n uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu turkulainen TtM Anne Taulu, 31. Taulu aloittaa työssään 1.1.2010. Sari Kivimäki jatkaa toiminnanjohtajana vuodenvaihteeseen asti.
Psykiatrisissa sairaaloissa potilaiden liikuntamahdollisuudet ovat huonossa jamassa. Varsinkin suljetuilla osastoilla voi potilaiden liikunta rajoittua viidentoista minuutin ulkoiluun omahoitajan kanssa. Kaikkia potilaita ei edes päästetä ulos.
Veikkausvoittovarojen kasvu näkyy liikunnan ensi vuoden budjetissa muun muassa seuratuen korotuksena ja urheilupaikkarakentamisessa. Erityisryhmille aiotaan tarjota uutuutena opintoseteleitä terveyttä edistävän liikunnan lisäämiseen.
Liikuntakeskus Pajulahti on perustamassa Soveltavan liikunnan osaamis- ja resurssikeskusta. 341 500 euron projektirahoitus tulee Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR) ja valtiolta. Lisäksi rahoitusta odotetaan kunnilta ja yksityisiltä.
RSS