Ajankohtaista

Liikunta- ja urheiluseurojen kehittämishanke "seuratuki", on onnistunut yli odotusten ja sen jatkaminen urheilun kansalaistoiminnan turvaamiseksi ja kehittämiseksi seuratasolla on välttämätöntä, toteaa kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin LUM-verkkolehdessä (11/2010).
Säännöllinen jumppaaminen parantaa seitsemänkymppisten naisten tasapainoa ja kävelyä ja mahdollisesti ehkäisee myös lonkka- ja muita murtumia.
Uusia liikuntaryhmiä, työpaikkoja, koulutusta, yhteistyötä… Virtaa verkostoihin liikunnasta (Virveli) -hanke (2006–2009) osoitti yhteistyön voiman paikallisessa soveltavan ja terveyttä edistävän liikunnan kehittämisessä.
Pyöräily ja ripeä käveleminen kummatkin estävät ylipainon kertymistä paremmin kuin tavallinen kävely. Erityisen sopivaa pyöräily on jo valmiiksi ylipainoisille naisille.
Pitkäaikainen anabolisten steroidien väärinkäyttö heikentää sydämen toimintaa jopa enemmän kuin aikaisemmin on oletettu. Toimintahäiriö saattaa altistaa sydämen vajaatoiminnalle ja lisätä sydänperäisen äkkikuoleman riskiä, todetaan Circulation-lehdessä julkaistussa tutkimuksessa.
Liikuntaa aktiivisesti harrastavat naiset kärsivät iäkkäinä harvemmin älyllisten toimintojen ja muistin heikkenemisestä kuin liikuntaa kaihtavat ikätoverinsa. Erityisesti teini-iässä harrastettu liikunta näyttäisi suojaavan kognitiivisten eli älyllisten toimintojen heikentymiseltä.
SoveLin projektiavustusta haki 9 toimijaa ja sitä myönnettiin 8:lle yhteensä 4 000 euroa. Seuratukea sai kevään haussa 3 SoveLi-järjestöjen yhdistystä, yhteensä 5 000 euroa.
Liikunnan ja urheilun toimijat ympäri maailman kokoontuivat Jyväskylässä 14.-17. kesäkuuta terveys- ja kuntoliikunnan päiville. Sport for all -kongressin ensimmäisten päivien puheissa korostuivat liikkumattomuuden ja ylipainon aiheuttamat sairaudet ja niihin ehkäiseminen liikunnan keinoin.
Keiden kaikkien hommaa terveyden edistäminen on ja miten sitä kannattaisi tehdä? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa huhtikuun lopulla ilmestyvä Valtimoterveydeksi! -opas.
Peruspalveluministeri Paula Risikko pitää tärkeänä yhteistyötä eri ministeriöiden välillä ja myös Veikkauksen sekä kolmannen sektorin kanssa. Ministeri näkee, että Suomen hallitus on tehnyt hyvää työtä liikunnan edistämiseksi, mutta työtä on jatkettava määrätietoisesti myös tulevaisuudessa.
RSS