Ajankohtaista

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry esittelee liikuntapaikkojen esteettömyyteen liittyvää tietoa Sportec-messuilla 24.–25. maaliskuuta 2011 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.
Seksi ja muut fyysiset ponnistelut voivat hetkellisesti suurentaa sydäninfarktin vaaraa tunniksi tai pariksi. Riski kuitenkin pienenee tai katoaa, jos seksiä ja liikuntaa harrastaa säännöllisesti, tuore meta-analyysitutkimus osoittaa. Meta-analyysissa yhdistettiin neljäntoista aikaisemman tutkimuksen aineistot.
Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus, sosiaali- ja terveysministeriö sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kehittävät järjestelmää, jolla seurataan ja tuetaan peruskouluikäisten lasten ja nuorten fyysistä toimintakykyä. Projektin toteuttaa Jyväskylän yliopiston Liikunta- ja terveystieteiden tiedekunta.
Huhtikuun 8. päivä järjestettävät SoveLi-messut ovat ensimmäinen laaja yhteistyöponnistus Soveltava Liikunta SoveLi ry:n, kansanterveysjärjestöjen ja Metropolia Ammattikorkeakoulun välillä. Tarkoitus on tiivistää opinnäyte- ja rekrytointiyhteistyötä sekä toteuttaa yhdessä Suomen ensimmäiset soveltavan terveyttä edistävän liikunnan messut.
Yhdistysten ja kuntien välinen yhteistyö nousi yhdeksi avainasioista SoveLin Liikunta sopii jokaiselle -hankkeessa. Liikuntavastaavat kokivat oman roolinsa selkiytyneen hankkeen koulutusten ansiosta.
Valtion liikuntaneuvoston mielestä perusopetuksella on parhaat mahdollisuudet tavoittaa terveytensä kannalta liian vähän liikkuvat lapset.
Uuteen sähköiseen käsikirjaan on koottu vammaispalvelulain ja kehitysvammaisten erityishuoltolain palveluihin liittyvä kattava tietopaketti. Siinä kerrotaan palvelujen velvollisuudet ja asiakkaiden oikeudet, liittyen myös vapaa-ajan toimintoihin.
Liikunnalla on tärkeä merkitys aivohalvauspotilaiden kuntoutuksessa. Uudessa tutkimuksessa saatiin hyviä tuloksia siitä, että potilaat tekivät tavanomaisen kuntoutuksen lisäksi kotona perheenjäsenten avustamina jalkaliikkeitä.
Masennusta sairastavat vanhukset kuolevat sydän- ja verisuonitauteihin muita todennäköisemmin. Huomattava osa tuosta riskistä kuitenkin selittyy vähäisellä liikunnalla, tuore tutkimus osoittaa.
SoveLin jäsenjärjestön paikallisyhdistys voi hakea seuratukea esimerkiksi liikuntatoiminnan kehittämiseen ja aktiivisuuden lisäämiseen vuodelle 2011.
RSS