Ajankohtaista

Vuonna 2009 opetusministeriö osoitti erityisliikuntaan yhteensä 6,6 miljoonaa euroa, josta 3,3 miljoonaa kohdistui erityisliikunnan järjestöille. Kuntien erityisliikuntatoiminnan valtionosuudet olivat 2,2 miljoonaa euroa.
Ylipainolle perimänsä takia alttiit nuoret voivat voittaa lihomisalttiutensa liikunnan avulla, tuore tutkimus vihjaa. Tulokset vahvistavat käsitystä, jonka mukaan lihavuudelle altistava FTO-geeni vaikuttaa lihomiseen vain henkilöillä, jotka eivät liiku riittävästi.
Soveltavan liikunnan toimijat ja tutkijat kokoontuvat parhaillaan Jyväskylään. SoveLi on mukana vuoden merkittävimmässä alan tapahtumassa muun muassa omalla Liikkeelle-koulutusdemollaan ja kertomalla Virveli-hankkeen innovaatioista kansainväliselle yleisölle.
Oletko joutunut kääntymään pois liikuntapaikan ovelta, kun sisälle ei pääse? Onko valaistus ollut riittämätöntä, kaikuminen sietämätöntä tai vessasta tehty siivouskomero? Vai onko liikunnan harrastamisen hidasteena jokin muu syy? ESTE-kyselyn avulla kartoitetaan käyttäjien kokemuksia liikuntatiloissa koetuista liikkumisen esteistä.
Maailman terveysjärjestön (WHO) terveysliikuntapäivää vietetään Suomessa vuosittain 10. toukokuuta. Vuoden 2010 teemana on ”Aktiivinen kunta" ja päätoimijana Suomen Kuntoliikuntaliitto.
Portaiden kävely, puutarhatyöt ja muu arkinen hyötyliikunta voivat lievittää fibromyalgiaa sairastavien särkyjä, yhdysvaltalaistutkimuksesta ilmenee.
Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry:n puheenjohtaja Timo Laitinen puhui 24.3.2010 Säätytalolla Liikkuva koulu -hankkeen seminaarissa. Laitinen kiitti valtioneuvostoa siitä, että vuosi sitten pidetyssä hallituksen ”puolivälin riihessä” tehtiin arvovalinta hankkeen perustamiseksi.
Erityisliikunnan jaoston puheenjohtajan, kansanedustaja Susanna Huovisen (sd.) mielestä urheiluseurat voisivat ottaa oppia kansanterveysjärjestöjen tavasta kohdata ihmisiä. Myös kaikille avointa seuratoimintaa kannattaa hänen mielestään vahvistaa.
Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry julkaisee internetissä olohuonetestit, joilla voi arvioida kuntoa helposti kotikonstein ja saada sytykkeitä monipuoliseen liikuntaan.
Liikuntaharrastukset voivat vähentää pitkäaikaissairaiden ahdistusta ja huolia ja siten auttaa elämään sairauden ja sen rajoitteiden kanssa. Liikunta on aiemminkin yhdistetty mielialan paranemiseen. Muun muassa sen vaikutuksia masennukseen on tutkittu runsaasti.
RSS