Ajankohtaista

Turussa järjestetään Suomen ensimmäiset kansainväliset integroidun tanssin ja teatterin päivät Suomessa. Integroidussa tanssissa ja teatterissa eri tavoin vammaisia ja ei-vammaisia esiintyjiä työskentelevät tasavertaisesti tasokaan lopputuloksen edestä.
Liikunta pienentää vaaraa sairastua eteisvärinä-rytmihäiriöön, mutta vaikutus on pienehkö ja johtuu lähinnä ylipainon vähentymisestä. Ylipaino on korkean verenpaineen ohella keskeinen ehkäistävissä oleva eteisvärinän riskitekijä.
”Toivon, että liikunnan rooli hallitusohjelmassa on suurempi kuin koskaan aiemmin”, sanoi puheenjohtaja Timo Laitinen SLU:n kevätkokouksen avauspuheessaan 5. toukokuuta.
Liikunta tiedetään monin tavoin terveelliseksi diabetesta sairastaville. Viimeisin todiste tästä saatiin kolmenkymmenen tutkimuksen yhteysanalyysissa, jossa säännöllinen lenkkeily tai muu aerobinen liikunta yhdistettiin moniin sydänsairauksilta suojaaviin terveysvaikutuksiin.
Valtakunnallinen sauvakävelypäivä pysäyttää suomalaisia lauantaina 14. toukokuuta eri puolilla Suomea noin 32 paikkakunnalla. Samalla yritetään letkassa sauvomisen ennätystä.
Mielenterveyden keskusliitto järjestää valtakunnallisen mielenterveysalan palloiluturnauksen jo kymmenettä kertaa 16.-17.4.2011. Lähde Turkuun ja Naantaliin kannustamaan osallistujia!
Suomen Kuntoliikuntaliiton puheenjohtaja, sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula käytti voimakkaan puheenvuoron Kuntoliikuntaliiton 50-vuotisseminaarissa viikonvaihteessa Lahdessa. Samoin kuin SLU:n puheenjohtaja Timo Laitinen juhlapuheessaan, oli Rehulakin huolissaan suomalaisten liikkumattomuuden kasvusta ja esitti nopeita keinoja sen korjaamiseksi.
SoveLi-messut 8.4. on suunnattu kaikille omasta tai läheistensä liikunnasta ja terveydestä kiinnostuneille ihmisille. Maksuttomille messuille ovat tervetulleita erityisesti ihmiset, joilla on jokin liikunnan harrastamiseen vaikuttava sairaus tai vamma.
Terveystieteiden maisteri ja fysioterapeutti Tinja Saarela, 40, on valittu Soveltava Liikunta SoveLin projektipäälliköksi vastaamaan opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamasta koulutushankkeesta 2011–2013.
Fyysisesti passiivinen elämä on useissa tutkimuksissa havaittu epäterveelliseksi. Tuoreen australialaistutkimuksen mukaan haitat saattavat kuitenkin riippua siitä löhöileekö sohvalla koko illan, vai pätkivätkö muut askareet paikallaan oloa.
RSS