Ajankohtaista

Liikuntaa aktiivisesti harrastavat naiset kärsivät iäkkäinä harvemmin älyllisten toimintojen ja muistin heikkenemisestä kuin liikuntaa kaihtavat ikätoverinsa. Erityisesti teini-iässä harrastettu liikunta näyttäisi suojaavan kognitiivisten eli älyllisten toimintojen heikentymiseltä.
SoveLin projektiavustusta haki 9 toimijaa ja sitä myönnettiin 8:lle yhteensä 4 000 euroa. Seuratukea sai kevään haussa 3 SoveLi-järjestöjen yhdistystä, yhteensä 5 000 euroa.
Liikunnan ja urheilun toimijat ympäri maailman kokoontuivat Jyväskylässä 14.-17. kesäkuuta terveys- ja kuntoliikunnan päiville. Sport for all -kongressin ensimmäisten päivien puheissa korostuivat liikkumattomuuden ja ylipainon aiheuttamat sairaudet ja niihin ehkäiseminen liikunnan keinoin.
Keiden kaikkien hommaa terveyden edistäminen on ja miten sitä kannattaisi tehdä? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa huhtikuun lopulla ilmestyvä Valtimoterveydeksi! -opas.
Peruspalveluministeri Paula Risikko pitää tärkeänä yhteistyötä eri ministeriöiden välillä ja myös Veikkauksen sekä kolmannen sektorin kanssa. Ministeri näkee, että Suomen hallitus on tehnyt hyvää työtä liikunnan edistämiseksi, mutta työtä on jatkettava määrätietoisesti myös tulevaisuudessa.
Vanhempien käsitykset lastensa painosta eivät usein vastaa todellisuutta, vaikka käsitys omasta painosta olisi realistinen. Pienryhmämuotoinen liikunta- ja ravitsemusneuvonta osoittautui tuoreessa väitöstutkimuksessa tehokkaaksi tavaksi ehkäistä lasten ylipainoa ja lihavuutta. Etenkin liikuntaryhmätoiminta aktivoi osallistujia.
Neljän vuoden välein järjestettävät Erityisliikunnan päivien teemaseminaarit antoivat suosituksia eri aihepiireihin. Erityisliikunnan ja liikunnan integraation tehostamiseksi kaivataan muun muassa yhteistä visiota ja koordinointia.
Paljon televisiota katsovat lapset tulevat usein perheistä, joissa myös vanhemmat ovat tv:n suurkuluttajia, Bristolin yliopiston tutkijat ovat havainneet.
Tampereen Likkojen Lenkki keräsi tänä vuonna ennätysyleisön, 11 200 liikkuvaa naista. Tapahtuma on panostanut valtakunnallisestikin ajateltuna varsin kunnianhimoisesti saavutettavuuden kehittämiseen. Uusi 2,2 kilometrin esteetön lenkki houkutti liikkeelle lähes 500 naista, joista yli 50:llä oli avustaja mukana.
Liikuntatieteellisen Seuran Toni Piispanen LitM valittiin European Federation of Adapted Physical Activity (EUFAPA) järjestön varapuheenjohtajaksi 7.5.2010.
RSS