Ajankohtaista

SoveLi-messut 8.4. on suunnattu kaikille omasta tai läheistensä liikunnasta ja terveydestä kiinnostuneille ihmisille. Maksuttomille messuille ovat tervetulleita erityisesti ihmiset, joilla on jokin liikunnan harrastamiseen vaikuttava sairaus tai vamma.
Terveystieteiden maisteri ja fysioterapeutti Tinja Saarela, 40, on valittu Soveltava Liikunta SoveLin projektipäälliköksi vastaamaan opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamasta koulutushankkeesta 2011–2013.
Fyysisesti passiivinen elämä on useissa tutkimuksissa havaittu epäterveelliseksi. Tuoreen australialaistutkimuksen mukaan haitat saattavat kuitenkin riippua siitä löhöileekö sohvalla koko illan, vai pätkivätkö muut askareet paikallaan oloa.
Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry esittelee liikuntapaikkojen esteettömyyteen liittyvää tietoa Sportec-messuilla 24.–25. maaliskuuta 2011 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.
Seksi ja muut fyysiset ponnistelut voivat hetkellisesti suurentaa sydäninfarktin vaaraa tunniksi tai pariksi. Riski kuitenkin pienenee tai katoaa, jos seksiä ja liikuntaa harrastaa säännöllisesti, tuore meta-analyysitutkimus osoittaa. Meta-analyysissa yhdistettiin neljäntoista aikaisemman tutkimuksen aineistot.
Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus, sosiaali- ja terveysministeriö sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kehittävät järjestelmää, jolla seurataan ja tuetaan peruskouluikäisten lasten ja nuorten fyysistä toimintakykyä. Projektin toteuttaa Jyväskylän yliopiston Liikunta- ja terveystieteiden tiedekunta.
Huhtikuun 8. päivä järjestettävät SoveLi-messut ovat ensimmäinen laaja yhteistyöponnistus Soveltava Liikunta SoveLi ry:n, kansanterveysjärjestöjen ja Metropolia Ammattikorkeakoulun välillä. Tarkoitus on tiivistää opinnäyte- ja rekrytointiyhteistyötä sekä toteuttaa yhdessä Suomen ensimmäiset soveltavan terveyttä edistävän liikunnan messut.
Yhdistysten ja kuntien välinen yhteistyö nousi yhdeksi avainasioista SoveLin Liikunta sopii jokaiselle -hankkeessa. Liikuntavastaavat kokivat oman roolinsa selkiytyneen hankkeen koulutusten ansiosta.
Valtion liikuntaneuvoston mielestä perusopetuksella on parhaat mahdollisuudet tavoittaa terveytensä kannalta liian vähän liikkuvat lapset.
Uuteen sähköiseen käsikirjaan on koottu vammaispalvelulain ja kehitysvammaisten erityishuoltolain palveluihin liittyvä kattava tietopaketti. Siinä kerrotaan palvelujen velvollisuudet ja asiakkaiden oikeudet, liittyen myös vapaa-ajan toimintoihin.
RSS