Ajankohtaista

Vähintään kolme vuotta jatkunut urheiluseurassa liikkuminen nuoruusvuosina oli yhteydessä siihen, että henkilöillä oli todennäköisemmin useita terveellisiä elintapoja aikuisuudessa. Tämä selvisi laajassa suomalaisessa pitkittäistutkimuksessa.
Mielenterveyden keskusliitto Mestaruusturnaus pelataan 26.–27.5.2018 Tampereella. Tapahtuma järjestetään jo 18. kertaa. Turnaus pelataan uudessa Kauppi Sports Centerissä (os. Kuntokatu 17 33520 Tampere). Turnauksen yhteistyökumppanina toimii Tampereen Ilves.
Riittävän liikunnan, terveellisen ravinnon ja painonhallinnan avulla voidaan ehkäistä vähintään kolmannes yleisimmistä syövistä. 
Tervetuloa Soveltavan liikunnan päiville 21.–22.8.2018! Päivät järjestetään ammattikorkeakoulu Arcadassa Helsingissä ja ennakkoilmoittautuminen päättyy 1.6. Tule samalla esittelemään omaa soveltavan liikunnan toimintaasi.
Soveltavan liikunnan palveluissa on suuria kuntakohtaisia eroja, selviää viime viikolla julkaistussa selvityksessä Soveltavan liikunnan tilanne kunnissa 2017.
Soveltavan luontoliikunnan koulutuskiertue on tavoittanut huhti- ja toukokuun aikana 150 osallistujaa Jyväskylässä, Oulussa ja Punkaharjulla. Kiertue jatkuu, ilmoittaudu mukaan esimerkiksi Pyhätunturille 13.–14.6.
Liikkuvuuden lisääminen on tärkeä tavoite, selviää liikuntaa ja huippu-urheilua koskevasta avoimesta verkkokuulemisesta. Erityisen tärkeänä suomalaisten liikkumisen lisäämisessä nähdään lapsiin ja nuoriin panostaminen niin, että jokaisella lapsella ja nuorella olisi mahdollisuus liikkua.
Haku maksuttomaan Elämäni eläkevuodet -valmentajakoulutukseen on käynnissä nyt. Ikäinstituutti tarjoaa koulutuksen kahdeksalle valmentajaparille. SoveLin jäsenjärjestöjen yhdistysten edustajilla on oikeus hakea maksuttomaan koulutukseen.
MS-tautia sairastavan liikunnan polulla tärkeiksi asioiksi muodostuvat muun muassa riittävän liikuntatiedon saaminen eri kanavien kautta, henkilökohtainen ohjaus ja kannustus, mutta toisaalta myös sairastavan oma aktiivisuus liikunnan saralla sekä liikunnan soveltaminen.
”Lapseni aloitti palloilukerhon ja oli siitä kovin innostunut. Muutaman tapaamiskerran jälkeen ohjaaja soitti kotiin ja sanoi, ettei lapseni voi osallistua enää kerhoon, koska ei ymmärrä ohjeita.”
RSS