Ajankohtaista

Liikunta ja siihen yhdistetyt muut toimet ovat tuoreen tutkimuskatsauksen perusteella tehokkaita keinoja vähentää iäkkäiden kaatumisia. Keinot olisi kuitenkin hyvä valita potilaskohtaisesti, tutkijat kirjoittavat.
SoveLin syyskokouksen yhteydessä 17.11. järjestettiin miniseminaari, jossa keskusteltiin soveltavan liikunnan rahoitusjärjestelmästä ja sen kehittämisestä. Hannu Tolonen opetus- ja kulttuuriministeriöstä (OKM) ja Hilppa Tervonen sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksesta (STEA) toivat keskusteluun rahoittajan terveiset.
SoveLin syyskokous hyväksyi eilen järjestön toimintasuunnitelman ja talousarvion pienin täydennyksin. Kokous sujui ripeästi, ja myös hallituksen erovuoroisten jäsenien tilalle saatiin hyvässä sovussa uudet luottamushenkilöt.
Erityisliikunnan parissa työskentelevät kokoontuivat marraskuussa Apuväline-messujen yhteydessä pidettyyn työseminaariin. Tiivis päivä sisälsi Liikuntamaahan tutustumista ja iltapäivän seminaariohjelman. Seminaari on katsottavissa videona verkossa.
Maailman keuhkoahtaumapäivää vietetään tänään keskiviikkona 15.11.2017. Hengitysliitto kannustaa silloin erityisesti keuhkoahtaumatautia (COPD) sairastavia viettämään päivää liikunnallisissa merkeissä. 
Palkituissa opinnäytetöissä aiheina mielenterveyskuntoutujien kävelyohjelma ja näkövammaisten juoksuharrastus.
Jo hyvin vähäinen liikunta voi pienentää riskiä sairastua masennukseen, tuore tutkimus osoittaa. Tutkimuksessa tähän riitti 1–2 tuntia liikuntaa viikossa.
Aivoverenkiertohäiriö aiheuttaa usein muistin, ajattelun ja kognitiivisten toimintojen heikentymistä, mutta haittoja voidaan korjata ohjatulla liikunnalla.
Haitalliset vieraskasvit ovat vakava uhka luonnon monimuotoisuudelle. Tänä vuonna jo lähes 500 ihmistä on osallistunut WWF:n ja Allergia,- iho- ja astmaliiton järjestämiin talkoisiin, joissa on torjuttu vieraskasvien leviämistä. Samalla talkoolaiset hyötyvät luonnon terveysvaikutuksista.
SoveLi ja Metsähallitus toteuttavat useita tilaisuuksia eri puolilla Suomea osana Polku Luontoon -hanketta. SoveLista asiantuntijana tilaisuuksien suunnittelussa ja toteuttamisessa on soveltavan liikunnan asiantuntija Virpi Mäkinen ja Metsähallituksesta Polku Luontoon -hankkeen projektipäällikkö Riikka Mansikkaviita.
RSS