Ajankohtaista

Kipu ei useimmiten estä liikkumista ja siitä nauttimista, päinvastoin. Itselle sopiva ja mielihyvää tuottava liikunta on parhaita keinoja hallita kipua. Muun muassa nyrkkeilijä Eva Wahlström kertoo omasta suhteestaan kipuun ja liikkumiseen Soveli-lehdessä 1/2011.
Soveltava Liikunta SoveLi ry ja Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry ovat käynnistäneet yhteisen stipendijärjestelmän, jolla palkitaan opinnäytetöitä. Stipendejä voivat hakea kaikkien sellaisten alojen opiskelijat, joiden opinnäytetyö käsittelee vammaisurheilua ja -liikuntaa, soveltavaa liikuntaa ja liikuntakasvatusta tai terveyttä edistävää liikuntaa. Stipendijärjestelmässä jaetaan yksi 500 ja kaksi 250 euron stipendiä/palkittu opinnäytetyö.
D-vitamiinia liian vähän saavat seitsemänkymppiset saattavat kaatua muita herkemmin ja siten myös altistua luunmurtumille. Tähän viittaa tuore tutkimus, jossa D-vitamiinipitoisuudet mitattiin 411 terveeltä seitsemänkymppiseltä mieheltä ja naiselta.
Turussa järjestetään Suomen ensimmäiset kansainväliset integroidun tanssin ja teatterin päivät Suomessa. Integroidussa tanssissa ja teatterissa eri tavoin vammaisia ja ei-vammaisia esiintyjiä työskentelevät tasavertaisesti tasokaan lopputuloksen edestä.
Liikunta pienentää vaaraa sairastua eteisvärinä-rytmihäiriöön, mutta vaikutus on pienehkö ja johtuu lähinnä ylipainon vähentymisestä. Ylipaino on korkean verenpaineen ohella keskeinen ehkäistävissä oleva eteisvärinän riskitekijä.
”Toivon, että liikunnan rooli hallitusohjelmassa on suurempi kuin koskaan aiemmin”, sanoi puheenjohtaja Timo Laitinen SLU:n kevätkokouksen avauspuheessaan 5. toukokuuta.
Liikunta tiedetään monin tavoin terveelliseksi diabetesta sairastaville. Viimeisin todiste tästä saatiin kolmenkymmenen tutkimuksen yhteysanalyysissa, jossa säännöllinen lenkkeily tai muu aerobinen liikunta yhdistettiin moniin sydänsairauksilta suojaaviin terveysvaikutuksiin.
Valtakunnallinen sauvakävelypäivä pysäyttää suomalaisia lauantaina 14. toukokuuta eri puolilla Suomea noin 32 paikkakunnalla. Samalla yritetään letkassa sauvomisen ennätystä.
Mielenterveyden keskusliitto järjestää valtakunnallisen mielenterveysalan palloiluturnauksen jo kymmenettä kertaa 16.-17.4.2011. Lähde Turkuun ja Naantaliin kannustamaan osallistujia!
Suomen Kuntoliikuntaliiton puheenjohtaja, sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula käytti voimakkaan puheenvuoron Kuntoliikuntaliiton 50-vuotisseminaarissa viikonvaihteessa Lahdessa. Samoin kuin SLU:n puheenjohtaja Timo Laitinen juhlapuheessaan, oli Rehulakin huolissaan suomalaisten liikkumattomuuden kasvusta ja esitti nopeita keinoja sen korjaamiseksi.
RSS