Ajankohtaista

Viikoittainen liikunta voi ehkäistä pitkäaikaisten niska-, hartia- ja ala-selkäkipujen kehittymistä, norjalaistutkimus varmistaa. Liikakilot puolestaan altistavat kivuille, he raportoivat American Journal of Epidemiology -lehdessä.
Vuoden 2011 Esteettömyyspalkinto on myönnetty ulkotilojen esteetöntä rakentamista edistävälle SuRaKu-projektille. Lisäksi Turun linnan muutostöistä annettiin kunniamaininta.
SoveLin jäsenjärjestöjen yhdistyksistä 18 haki tänä vuonna seuratukea aikuisten liikuntatoiminnan kehittämiseen ja tukea myönnettiin viidelle. Kaikkiaan toiminnallisia tukia haki 1 100 toimijaa.
Salolaiset kokosivat voimansa ja järjestivät monipuolisen soveltavan liikunnan päivän toukokuisena lauantaina. Tapahtuma keräsi noin 200 osallistujaa.
Kipu ei useimmiten estä liikkumista ja siitä nauttimista, päinvastoin. Itselle sopiva ja mielihyvää tuottava liikunta on parhaita keinoja hallita kipua. Muun muassa nyrkkeilijä Eva Wahlström kertoo omasta suhteestaan kipuun ja liikkumiseen Soveli-lehdessä 1/2011.
Soveltava Liikunta SoveLi ry ja Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry ovat käynnistäneet yhteisen stipendijärjestelmän, jolla palkitaan opinnäytetöitä. Stipendejä voivat hakea kaikkien sellaisten alojen opiskelijat, joiden opinnäytetyö käsittelee vammaisurheilua ja -liikuntaa, soveltavaa liikuntaa ja liikuntakasvatusta tai terveyttä edistävää liikuntaa. Stipendijärjestelmässä jaetaan yksi 500 ja kaksi 250 euron stipendiä/palkittu opinnäytetyö.
D-vitamiinia liian vähän saavat seitsemänkymppiset saattavat kaatua muita herkemmin ja siten myös altistua luunmurtumille. Tähän viittaa tuore tutkimus, jossa D-vitamiinipitoisuudet mitattiin 411 terveeltä seitsemänkymppiseltä mieheltä ja naiselta.
Turussa järjestetään Suomen ensimmäiset kansainväliset integroidun tanssin ja teatterin päivät Suomessa. Integroidussa tanssissa ja teatterissa eri tavoin vammaisia ja ei-vammaisia esiintyjiä työskentelevät tasavertaisesti tasokaan lopputuloksen edestä.
Liikunta pienentää vaaraa sairastua eteisvärinä-rytmihäiriöön, mutta vaikutus on pienehkö ja johtuu lähinnä ylipainon vähentymisestä. Ylipaino on korkean verenpaineen ohella keskeinen ehkäistävissä oleva eteisvärinän riskitekijä.
”Toivon, että liikunnan rooli hallitusohjelmassa on suurempi kuin koskaan aiemmin”, sanoi puheenjohtaja Timo Laitinen SLU:n kevätkokouksen avauspuheessaan 5. toukokuuta.
RSS