Ajankohtaista

Mielenterveyden keskusliitto järjestää valtakunnallisen mielenterveysalan palloiluturnauksen jo kymmenettä kertaa 16.-17.4.2011. Lähde Turkuun ja Naantaliin kannustamaan osallistujia!
Suomen Kuntoliikuntaliiton puheenjohtaja, sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula käytti voimakkaan puheenvuoron Kuntoliikuntaliiton 50-vuotisseminaarissa viikonvaihteessa Lahdessa. Samoin kuin SLU:n puheenjohtaja Timo Laitinen juhlapuheessaan, oli Rehulakin huolissaan suomalaisten liikkumattomuuden kasvusta ja esitti nopeita keinoja sen korjaamiseksi.
SoveLi-messut 8.4. on suunnattu kaikille omasta tai läheistensä liikunnasta ja terveydestä kiinnostuneille ihmisille. Maksuttomille messuille ovat tervetulleita erityisesti ihmiset, joilla on jokin liikunnan harrastamiseen vaikuttava sairaus tai vamma.
Terveystieteiden maisteri ja fysioterapeutti Tinja Saarela, 40, on valittu Soveltava Liikunta SoveLin projektipäälliköksi vastaamaan opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamasta koulutushankkeesta 2011–2013.
Fyysisesti passiivinen elämä on useissa tutkimuksissa havaittu epäterveelliseksi. Tuoreen australialaistutkimuksen mukaan haitat saattavat kuitenkin riippua siitä löhöileekö sohvalla koko illan, vai pätkivätkö muut askareet paikallaan oloa.
Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry esittelee liikuntapaikkojen esteettömyyteen liittyvää tietoa Sportec-messuilla 24.–25. maaliskuuta 2011 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.
Seksi ja muut fyysiset ponnistelut voivat hetkellisesti suurentaa sydäninfarktin vaaraa tunniksi tai pariksi. Riski kuitenkin pienenee tai katoaa, jos seksiä ja liikuntaa harrastaa säännöllisesti, tuore meta-analyysitutkimus osoittaa. Meta-analyysissa yhdistettiin neljäntoista aikaisemman tutkimuksen aineistot.
Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus, sosiaali- ja terveysministeriö sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kehittävät järjestelmää, jolla seurataan ja tuetaan peruskouluikäisten lasten ja nuorten fyysistä toimintakykyä. Projektin toteuttaa Jyväskylän yliopiston Liikunta- ja terveystieteiden tiedekunta.
Huhtikuun 8. päivä järjestettävät SoveLi-messut ovat ensimmäinen laaja yhteistyöponnistus Soveltava Liikunta SoveLi ry:n, kansanterveysjärjestöjen ja Metropolia Ammattikorkeakoulun välillä. Tarkoitus on tiivistää opinnäyte- ja rekrytointiyhteistyötä sekä toteuttaa yhdessä Suomen ensimmäiset soveltavan terveyttä edistävän liikunnan messut.
Yhdistysten ja kuntien välinen yhteistyö nousi yhdeksi avainasioista SoveLin Liikunta sopii jokaiselle -hankkeessa. Liikuntavastaavat kokivat oman roolinsa selkiytyneen hankkeen koulutusten ansiosta.
RSS