Ajankohtaista

Liikuntakeskus Pajulahti järjestää yhteistyössä eri potilasjärjestöjen kanssa Ilo liikuttaa -kursseja. Tänä vuonna liikuntakursseja on tarjolla esimerkiksi psoriaatikoille, astmaatikoille, tyypin 2 diabeetikoille, osteoporoosia sairastaville, reumaatikoille ja selkäterveyttään vahvistaville.
Professori (emeritus) Ilkka Vuori on kutsuttu Suomen Fysiatriyhdistyksen (Societas Medicinae Physicalis et Rehabilitationis Fenniae) kunniajäseneksi tunnustuksena hänen pitkäaikaisesta työstään liikunnan edistämisessä ja tuki- ja liikuntaelimistön sairauksien ehkäisyn, hoidon ja kuntoutuksen edistämisessä.
Kevyttä tai kohtalaista liikuntaa työssään saavat välttyvät muita todennäköisemmin sydänkohtaukselta, tuore tutkimus osoittaa. Vaikutus ei ole yhtä suuri kuin vapaa-ajan liikunnan, mutta silti riittävä, jotta se näkyy käytännössä.
SoveLi on päivittänyt esitteitä ja teettänyt uuden soveltavan liikunnan julisteen. Materiaalit on tarkoitettu niin jäsenjärjestöjen, niiden paikallisyhdistysten kuin muidenkin toimijoiden käyttöön.
Odotettu alan perusteos kokoaa yhteen soveltavan liikunnan (erityisliikunnan) keskeiset periaatteet ja toimintatavat. Teokseen on tiivistetty selkeästi alan viimeisin tutkimustieto ja kehitys, jossa tavoitteena on kaikille avoin liikunta ja urheilu.
Liikuntakeskus Pajulahti ja Koulutuskeskus Salpauksen lukio Nastolassa mahdollistavat valmennuksen ja opiskelun yhdistämisen huippu-urheilun vaatimalla tavalla. Haku Suomen ensimmäiseen vammaisurheilulukioon tapahtuu 16.3. käynnistyvässä yhteishaussa.
Näin toteaa perjantaina 17.2.2012 Jyväskylässä väittelevä terveystieteen maisteri Inka Pakkala gerontologian ja kansanterveyden väitöskirjassaan.
Polven nivelrikosta kärsivien kannattaa karistaa liikakilot etenkin, jos niitä on kertynyt runsaasti. Laihduttaminen voi kuitenkin viedä jaloista myös lihaksia. Tanskalaistutkijat suosittavatkin, että laihduttamisen lomassa nivelrikkopotilaat vahvistaisivat jalkojensa lihaksia.
Aivoliitto, Diabetesliitto ja Sydänliitto ovat selvittäneet kansalaisten käsityksiä luotettavan terveystiedon lähteistä sekä terveellisten elintapojen noudattamisen helppoudesta. Järjestöt ovat vuoden alussa käynnistäneet RAY:n tuella laajan Yksi elämä -hankekokonaisuuden.
Liikunta saattaa yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan pidentää solujen elinikää ja siten mahdollisesti auttaa välttymään monilta sairauksilta. Havainto on mielenkiintoinen, sillä se saattaa osin selittää miksi liikunta on terveellistä.
RSS