Ajankohtaista

SoveLi ja Kuntoliikuntaliitto tiivistävät koulutusyhteistyötään. SoveLin Liikkeelle-koulutukset hyväksytään jatkossa osaksi Suomen Kuntoliikuntaliiton kehittämää ja SLU-alueiden organisoimaa Liikuttajakoulutusta.
SoveLi on mukana viikonlopun Kunnon Laivalla, joka kerää Itämeren aalloille liikunnasta innostuneita ja kiinnostuneita ihmisiä liikkujista ammattilaisiin.
Liikuntaa olisi hyvä harrastaa ainakin puoli tuntia päivittäin, mutta hyötyjä saa jo paljon pienemmistä määristä. Tuoreen taiwanilaistutkimuksen mukaan niinkin vähäinen kuin 15 minuutin päivittäinen ripeä kävely voi auttaa pidentämään elinikää kolmella vuodella.
Liikuntaa harrastavat näyttävät välttyvän kognitiivisten toimintojen heikentymiseltä muita todennäköisemmin. Muistivaikeuksien lisäksi kognitiivisten toimintojen heikentymisellä tarkoitetaan tiedonkäsittelyn ja päättelyn heikkenemistä.
Norjalaistutkijoiden mukaan pitkäaikaiset alaselkä- ja niska-hartiaseudun kivut ovat yleisempiä liikuntaa vieroksuvilla ja ylipainoisilla.
Säännöllinen liikunta voi ehkäistä oireettomia aivohalvauksia, jotka ovat ensimmäisiä merkkejä aivoverenkierron sairauksista.
Erityisryhmien näkökulma korostuu tuoreessa hallitusohjelmassa muun muassa arkiliikuntapaikkojen esteettömyytenä, lasten ja nuorten liikunnassa ja vammaisurheilussa. Liikunnasta syrjäytymistä aiotaan selvittää ja erityisryhmien osallistumista lisätä.
Valtion liikuntaneuvoston erityisliikuntajaoston (ELJ) työryhmä esittää yhteistyön lisäämistä liikuntakulttuurin kaikilla osa-alueilla, jotta yhdenvertaiset liikuntamahdollisuudet paranevat.
Viikoittainen liikunta voi ehkäistä pitkäaikaisten niska-, hartia- ja ala-selkäkipujen kehittymistä, norjalaistutkimus varmistaa. Liikakilot puolestaan altistavat kivuille, he raportoivat American Journal of Epidemiology -lehdessä.
Vuoden 2011 Esteettömyyspalkinto on myönnetty ulkotilojen esteetöntä rakentamista edistävälle SuRaKu-projektille. Lisäksi Turun linnan muutostöistä annettiin kunniamaininta.
RSS