Ajankohtaista

Tämän vuoden liikunnan tasa-arvotyön Piikkarit-palkinto on myönnetty kansanedustaja Kari Uotilalle. Palkinto on suuruudeltaan 4000 euroa, ja sen jakoi kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki perjantaina 4.11.2011 Helsingissä.
Liikunnallinen elämäntapa tunnetusti ehkäisee monia sairauksia. Myös masennus näyttäisi olevan harvinaisempi paljon liikkuvilla.
Osa ihmisistä on herkkiä lihomaan, koska he sattuvat kantamaan tiettyä lihavuusgeeniä. Tämän kiloja kerryttävän FTO-geenin vaikutus ei silti ole peruuttamaton, sillä runsas liikunta heikentää sen vaikutusta, tuoreet tulokset osoittavat.
Viikonloppuna 29.–30.10. siirretään kellot talviaikaan. Hengitysliitto ja Suomen Apteekkariliitto kannustavat käyttämään ”ansaitun” lisätunnin liikuntaan ja omasta terveydestä huolehtimiseen Lisäaikaa liikunnalle -kampanjallaan.
SoveLin hallitus hyväksyi kokouksessaan 21.10.2011 Suomen Osteoporoosiliiton jäsenekseen 1.1.2012 alkaen. Liitto on SoveLin 17. jäsenjärjestö.
Pitkittyneet alaselkäkivut lieventyvät viikoittaisen joogaharjoituksen avulla, tuore yhdysvaltalaistutkimus osoittaa. Myös pelkkä intensiivinen venyttely suo saman hyödyn.
SoveLin tämän vuoden yhtenä tavoitteena on vahvistaa jäsenjärjestöjensä soveltavaa liikuntaa. Tavoitteen saavuttamiseksi jäsenjärjestöt voivat hakea projektiavustusta soveltavaan liikuntaansa.
Liikuntakeskus Pajulahti järjestää marraskuun lopussa, 22.-24.11. kaikille avoimet sisäkurlingin pelipäivät. Tapahtuman ohjelmassa on jännittävien pelien lisäksi opiskelijoiden järjestämää oheisohjelmaa, mukavaa yhdessäoloa sekä turnaustanssit!
Suomalaisten liikuntajärjestöjen on tarkoitus tiivistää yhteistyötä viidellä yhteisellä valinnalla. Visiona on nostaa Suomi maailman liikkuvammaksi urheilukansaksi.
Aija Saaren väitöstutkimuksesta selviää, että vammaisilla lapsilla ei ole vielä mahdollisuutta osallistua yleisiin liikuntakerhoihin. inkluusiota edistäisivät sellaisten matalan kynnyksen kerhojen lisääminen, jotka eivät perustu kilpailuun tai vertailuun. Myös erityisliikunta voi toimia väylänä kaikille avoimeen toimintaan.
RSS