Ajankohtaista

Likkojen Lenkki on naisten viihteellinen kuntoliikuntatapahtuma, joka on kehittänyt tapahtumiensa saavutettavuutta onnistuneesti.
SoveLin jäsenjärjestöillä oli mahdollisuus hakea projektiavustusta soveltavan liikunnan kehittämiseensä. Hakemuksen jätti 11 yhdistystä ja avustusta myönnettiin 8:lle yhteensä 6 600 euroa.
Fibromyalgiaa tai muita laaja-alaisia kiputiloja potevat voivat saada lievitystä tilaansa puhelinterapian ja liikunnan avulla. Hyödyt näkyvät jo 6-9 kuukauden kuluessa, uusi tutkimus osoittaa.
SoveLi etsii yhteistyökykyistä ja asiantuntevaa suunnittelijaa kehittämään soveltavaa liikuntaa yhdessä jäsenjärjestöjemme ja muiden liikunnan toimijoiden kanssa. SoveLin jäsenet ovat valtakunnallisia soveltavaa liikuntaa toteuttavia järjestöjä.
Tuki- ja liikuntaelinjärjestöjä ja terveydenhuollon päättäjiä koolle kutsunut Tule-parlamentti vetosi päättäjiin. Koko parlamenttiväki asettui tukemaan Suomen Nivelyhdistyksen julkilausumaa, jonka mukaan kuntien on järjestettävä ikäihmisille subventoituja liikuntapalveluja.
Vapaaehtoiset ja ammattiavustajat mahdollistavat pitkäaikaissairaiden ja vammaisten ihmisten liikunnan harrastamista. Esimerkiksi Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa toimivan Avustajakeskuksen listoilla on noin 500 aktiivista vapaaehtoisavustajaa. Vaikeavammaisten ihmisten vapaa-ajan avun takaa vammaispalvelulaki.
Liikuntajärjestöt kaipaavat tietoa liikunnan hyvistä käytännöistä oman kehitystyönsä tueksi. Järjestöt ovat myös itse synnyttäneet toimivia käytäntöjä, joista olisi hyötyä muille järjestöille, seuroille ja kunnille. Toistaiseksi toimivaa hankepankkia ja hyvien käytäntöjen rekisteriä ei ole ollut käytettävissä. Nyt sellainen on työn alla.
Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry ja Soveltava Liikunta SoveLi ry jakoivat ensimmäistä kertaa soveltavaa liikuntaa ja vammaisurheilua koskeville opinnäytetöille stipendejä. Stipendit jaettiin Apuväline, Hyvinvointi & Koti 11 -messujen yhteydessä Tampereella torstaina 10. marraskuuta 2011 klo 13.00.
Liikunta on mahdollista ja aivan erityisen tärkeää silloin, kun sairaus tai vamma vaikeuttaa liikkumista ja arkea. Tule tutustumaan kansanterveysjärjestöjen liikuntatoimintaan SoveLin messuosastolla Tampereella 10.–12.11.2011 tai kokeile liikuntasovelluksia Liikuntamaassa.
Tämän vuoden liikunnan tasa-arvotyön Piikkarit-palkinto on myönnetty kansanedustaja Kari Uotilalle. Palkinto on suuruudeltaan 4000 euroa, ja sen jakoi kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki perjantaina 4.11.2011 Helsingissä.
RSS