Ajankohtaista

Viikonloppuna 29.–30.10. siirretään kellot talviaikaan. Hengitysliitto ja Suomen Apteekkariliitto kannustavat käyttämään ”ansaitun” lisätunnin liikuntaan ja omasta terveydestä huolehtimiseen Lisäaikaa liikunnalle -kampanjallaan.
SoveLin hallitus hyväksyi kokouksessaan 21.10.2011 Suomen Osteoporoosiliiton jäsenekseen 1.1.2012 alkaen. Liitto on SoveLin 17. jäsenjärjestö.
Pitkittyneet alaselkäkivut lieventyvät viikoittaisen joogaharjoituksen avulla, tuore yhdysvaltalaistutkimus osoittaa. Myös pelkkä intensiivinen venyttely suo saman hyödyn.
SoveLin tämän vuoden yhtenä tavoitteena on vahvistaa jäsenjärjestöjensä soveltavaa liikuntaa. Tavoitteen saavuttamiseksi jäsenjärjestöt voivat hakea projektiavustusta soveltavaan liikuntaansa.
Liikuntakeskus Pajulahti järjestää marraskuun lopussa, 22.-24.11. kaikille avoimet sisäkurlingin pelipäivät. Tapahtuman ohjelmassa on jännittävien pelien lisäksi opiskelijoiden järjestämää oheisohjelmaa, mukavaa yhdessäoloa sekä turnaustanssit!
Suomalaisten liikuntajärjestöjen on tarkoitus tiivistää yhteistyötä viidellä yhteisellä valinnalla. Visiona on nostaa Suomi maailman liikkuvammaksi urheilukansaksi.
Aija Saaren väitöstutkimuksesta selviää, että vammaisilla lapsilla ei ole vielä mahdollisuutta osallistua yleisiin liikuntakerhoihin. inkluusiota edistäisivät sellaisten matalan kynnyksen kerhojen lisääminen, jotka eivät perustu kilpailuun tai vertailuun. Myös erityisliikunta voi toimia väylänä kaikille avoimeen toimintaan.
Jaoston edellisen kokoonpanon jäsenistä neljä jatkaa uudessa kokoonpanossa, joten jaostossa on kokemusta ja jatkuvuutta, kun puolestaan jaostoon uusina valitut viisi edustajaa tuovat uutta näkökulmaa.
Liikuntakeskus Pajulahden opetusministeriölle tekemässä järjestäytymishakemuksessa soveltava liikunta on kirjattu yhdeksi toiminnan merkittävistä painopistealueista. Pajulahden kannalta linjaus tarkoittaa entistäkin monipuolisempaa kurssitarjontaa sekä riittävien resurssien ja osaamisen varmistamista soveltavan liikunnan asiakasryhmien sekä vammaisurheilijoiden tarpeisiin.
Liikuntapainotteiset sydänkuntoutusohjelmat vähentävät ennenaikaista kokonaiskuolleisuutta noin 20 prosenttia ja sydänkuolleisuutta noin 30 prosenttia enemmän verrattuna tavanomaiseen sepelvaltimotautipotilaan jatkohoitoon, todetaan Suomen Fysioterapeuttien julkistamassa Sepelvaltimotautipotilaan liikunnallinen kuntoutus –suosituksessa.
RSS