Ajankohtaista

Perheliikuntaverkosto haastoi kaikki presidentinvaaleissa ehdokkaina olleet kertomaan omista perheliikuntakokemuksistaan sekä näkemyksistään liikunnan merkityksestä perheiden hyvinvoinnin edistäjinä.
Polven nivelrikkoa potevat eivät läheskään kaikki käytä kävelykeppiä, mutta monet voisivat siitä hyötyä. Tuoreen brasilialaistutkimuksen perusteella ainakin polvikivut voivat vähentyä kepin ansiosta.
Suomen MS-liitto jakaa sponsoritukea kansainvälisiin PM-, EM- tai MM-kilpailuihin osallistuvan MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta sairastavan potilasjäsenen lajiharjoittelun tukemiseen.
Suomalaistutkimuksen mukaan iäkkäiden heikko lihaskunto on usein ennustettavissa varhaisemman elämän elintavoista ja terveydestä. Näin ollen lihasten heikkenemistä voi myös ehkäistä tai ainakin hidastaa.
Raisiolainen fysioterapeutti ja liikunnanohjaaja Virpi Pennanen, 38, on valittu Soveltava Liikunta SoveLi ry:n suunnittelijaksi. Paikkaa haki kolmisenkymmentä alan ammattilaista.
Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) ja sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ovat asettaneet yhteisen, terveyttä edistävän liikunnan ohjausryhmän. SoveLin edustajana ohjausryhmässä on SoveLin hallituksen puheenjohtaja, Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja Timo Peltovuori.
Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on myöntänyt vuoden 2012 valtionavustukset liikuntajärjestöille. SoveLin jäsenjärjestöistä Suomen CP-liitto sai 5 000 euron korotuksen.
Erityisliikunnan symposio kutsuu kunnissa ja järjestöissä toimivia koolle 29.5.2012 Helsinkiin. Yksipäiväisen symposion tarkoitus on toimia välietappina vuoden 2010 Erityisliikunnan päivien suositusten toteutumisen seurannassa ja seuraavien päivien (2014) suuntaamisessa.
Valtakunnallinen perheliikuntaverkosto selvittää nettikyselyllä tarvetta perheseteleille. SoveLi edustaa verkostossa jäsenjärjestöjään.
Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on myöntänyt Suomen Liikunta ja Urheilu ry:lle miljoonan euron lisätuen paikallisen seuratuen kehittämiseen. Tuki kohdennetaan vähävaraisten perheiden harrastus- ja kilpaurheiluun.
RSS