Ajankohtaista

65 vuotta täyttäneiden terveysliikunnan suositus on muokattu UKK-instituutissa Liikuntapiirakaksi. Suositus korostaa lihasvoiman tärkeyttä ikääntyneille. Tasapaino ja ketteryys puolestaan lisäävät liikkumisvarmuutta ja ehkäisevät kaatumisia.
Lasten likinäköisyys on yleistynyt Aasiassa. Itä-Aasian suurkaupungeissa jopa 80–90 prosenttia koululaisista on likinäköisiä oppivelvollisuuden päättyessä, Lancet-lehdessä julkaistu selvitys osoittaa. Likinäköisyys on todennäköisesti yleistynyt koulunkäynnin lisääntymisen ja ulkoilun vähentymisen seurauksena, asiantuntijat arvelevat.
Allergia- ja astmaliitto kannustaa kaikkia allergiaa ja astmaa sairastavia liikkumaan enemmän ja elämään terveellisemmin. Cityliikkuja-kampanjan avulla on mahdollisuus tutustua erilaisiin arki-, kunto- ja hyötyliikunnan muotoihin.
Mielenterveyden keskusliitto järjestää valtakunnallisen mielenterveysalan palloiluturnauksen jo yhdettätoista kertaa. Turnaus pidetään Joensuu Areenalla (Mehtimäenaukio 2) 19.–20.5.2012. Lauantaina taistellaan salibandymestaruudesta ja sunnuntaina lentopallomestaruudesta.
SoveLi on huolissaan pitkäaikaissairaiden ja vammaisten ihmisten oikeuksista terveysliikunnassa. Liikunta pitää nähdä terveyttä lisäävänä ja sairauksia ennaltaehkäisevänä toimintana etenkin monen sairauden riskiryhmien kohdalla.
Liikunta suojaa dementialta, mutta myös vähäisempi fyysinen aktiivisuus kuten tiskaaminen tai siivoaminen voi pitää iäkkään mielen pitempään kunnossa, tuore yhdysvaltalaistutkimus osoittaa.
Liikunnan terveyshyödyt saadakseen ei tarvitse alkaa himoliikkujaksi, mutta raskasta liikuntaa harrastamalla voi saada paremman suojan ainakin metabolista oireyhtymää vastaan.
SoveLi on ottanut haasteen vastaan ja lupautunut Liiku terveemmäksi -vuoden 2013 koordinoijaksi. Liiku terveemmäksi -verkoston teemana on ensi vuonna liikunnan soveltaminen. Hankkeen toteutus on osa SoveLin 20-vuotisjuhlavuoden viestinnällistä esiintuomista.
Suomen liikunnan ja urheilun maailmassa tapahtuu suurin rakennemuutos sitten 1990-luvun ja SLU:n perustaminen jälkeen. Urheilun kattojärjestö Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry, Nuori Suomi ry ja Suomen Kuntoliikuntaliitto ry lopetetaan ja ne sulautuvat yhteen uudeksi liikunnan ja urheilun kattojärjestöksi.
Päivästään suuren osan istuvat voivat australialaistutkijoiden mukaan kuolla muita nuorempina, vaikka harrastaisivat liikuntaa. Riskit seuraavat todennäköisesti aineenvaihdunnallisista sekä sydämen ja verisuonten toimintaan liittyvistä haitoista.
RSS