Ajankohtaista

SLU ja SoveLi keräävät paikallisyhdistyksiltä mielipiteitä seurakyselyllä. Miten soveltamista tarvitsevien liikkujien liikuntaa voisi tulevaisuudessa edistää nykyistä paremmin? Vastaa kyselyyn!
Aivoliitto ry haluaa kansainvälisenä AVH-päivänä 10.5. muistuttaa, että aivoverenkiertohäiriöt (AVH) eivät ole vain iäkkäiden sairaus, vaan ne saattavat kohdata jo työikäisiä. Nuorten osuus AVH-potilaista on nousussa niin, että jo neljännes sairastuneista on työikäisiä. Omaa riskiään sairastua voi ehkäistä terveillä elämäntavoilla, kuten liikunnalla.
65 vuotta täyttäneiden terveysliikunnan suositus on muokattu UKK-instituutissa Liikuntapiirakaksi. Suositus korostaa lihasvoiman tärkeyttä ikääntyneille. Tasapaino ja ketteryys puolestaan lisäävät liikkumisvarmuutta ja ehkäisevät kaatumisia.
Lasten likinäköisyys on yleistynyt Aasiassa. Itä-Aasian suurkaupungeissa jopa 80–90 prosenttia koululaisista on likinäköisiä oppivelvollisuuden päättyessä, Lancet-lehdessä julkaistu selvitys osoittaa. Likinäköisyys on todennäköisesti yleistynyt koulunkäynnin lisääntymisen ja ulkoilun vähentymisen seurauksena, asiantuntijat arvelevat.
Allergia- ja astmaliitto kannustaa kaikkia allergiaa ja astmaa sairastavia liikkumaan enemmän ja elämään terveellisemmin. Cityliikkuja-kampanjan avulla on mahdollisuus tutustua erilaisiin arki-, kunto- ja hyötyliikunnan muotoihin.
Mielenterveyden keskusliitto järjestää valtakunnallisen mielenterveysalan palloiluturnauksen jo yhdettätoista kertaa. Turnaus pidetään Joensuu Areenalla (Mehtimäenaukio 2) 19.–20.5.2012. Lauantaina taistellaan salibandymestaruudesta ja sunnuntaina lentopallomestaruudesta.
SoveLi on huolissaan pitkäaikaissairaiden ja vammaisten ihmisten oikeuksista terveysliikunnassa. Liikunta pitää nähdä terveyttä lisäävänä ja sairauksia ennaltaehkäisevänä toimintana etenkin monen sairauden riskiryhmien kohdalla.
Liikunta suojaa dementialta, mutta myös vähäisempi fyysinen aktiivisuus kuten tiskaaminen tai siivoaminen voi pitää iäkkään mielen pitempään kunnossa, tuore yhdysvaltalaistutkimus osoittaa.
Liikunnan terveyshyödyt saadakseen ei tarvitse alkaa himoliikkujaksi, mutta raskasta liikuntaa harrastamalla voi saada paremman suojan ainakin metabolista oireyhtymää vastaan.
SoveLi on ottanut haasteen vastaan ja lupautunut Liiku terveemmäksi -vuoden 2013 koordinoijaksi. Liiku terveemmäksi -verkoston teemana on ensi vuonna liikunnan soveltaminen. Hankkeen toteutus on osa SoveLin 20-vuotisjuhlavuoden viestinnällistä esiintuomista.
RSS