Ajankohtaista

SoveLi on päivittänyt esitteitä ja teettänyt uuden soveltavan liikunnan julisteen. Materiaalit on tarkoitettu niin jäsenjärjestöjen, niiden paikallisyhdistysten kuin muidenkin toimijoiden käyttöön.
Odotettu alan perusteos kokoaa yhteen soveltavan liikunnan (erityisliikunnan) keskeiset periaatteet ja toimintatavat. Teokseen on tiivistetty selkeästi alan viimeisin tutkimustieto ja kehitys, jossa tavoitteena on kaikille avoin liikunta ja urheilu.
Liikuntakeskus Pajulahti ja Koulutuskeskus Salpauksen lukio Nastolassa mahdollistavat valmennuksen ja opiskelun yhdistämisen huippu-urheilun vaatimalla tavalla. Haku Suomen ensimmäiseen vammaisurheilulukioon tapahtuu 16.3. käynnistyvässä yhteishaussa.
Näin toteaa perjantaina 17.2.2012 Jyväskylässä väittelevä terveystieteen maisteri Inka Pakkala gerontologian ja kansanterveyden väitöskirjassaan.
Polven nivelrikosta kärsivien kannattaa karistaa liikakilot etenkin, jos niitä on kertynyt runsaasti. Laihduttaminen voi kuitenkin viedä jaloista myös lihaksia. Tanskalaistutkijat suosittavatkin, että laihduttamisen lomassa nivelrikkopotilaat vahvistaisivat jalkojensa lihaksia.
Aivoliitto, Diabetesliitto ja Sydänliitto ovat selvittäneet kansalaisten käsityksiä luotettavan terveystiedon lähteistä sekä terveellisten elintapojen noudattamisen helppoudesta. Järjestöt ovat vuoden alussa käynnistäneet RAY:n tuella laajan Yksi elämä -hankekokonaisuuden.
Liikunta saattaa yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan pidentää solujen elinikää ja siten mahdollisesti auttaa välttymään monilta sairauksilta. Havainto on mielenkiintoinen, sillä se saattaa osin selittää miksi liikunta on terveellistä.
Sydäntauteja ja muita pitkäaikaisia sairauksia potevien kannattaisi liikkua mahdollisimman paljon, yhdysvaltalaistutkijat suosittavat. Heidän tulostensa perusteella liikunta voi paitsi lievittää sairauden oireita, myös vähentää masennusta, joka hyvin usein liittyy kroonisiin sairauksiin.
Passiiviseen elämäntapaan liittyvät terveysriskit eivät välttämättä kumoudu liikunnalla, vaikka sitä harrastaisi säännöllisesti ja paljon. Tuoreet tulokset viittaavatkin siihen, että television ääressä tuntitolkulla istuvat saattavat kuolla muita nuorempina, vaikka he olisivat muuten liikunnallisia.
Perheliikuntaverkosto haastoi kaikki presidentinvaaleissa ehdokkaina olleet kertomaan omista perheliikuntakokemuksistaan sekä näkemyksistään liikunnan merkityksestä perheiden hyvinvoinnin edistäjinä.
RSS