Ajankohtaista

Suomalaistutkimuksen mukaan iäkkäiden heikko lihaskunto on usein ennustettavissa varhaisemman elämän elintavoista ja terveydestä. Näin ollen lihasten heikkenemistä voi myös ehkäistä tai ainakin hidastaa.
Raisiolainen fysioterapeutti ja liikunnanohjaaja Virpi Pennanen, 38, on valittu Soveltava Liikunta SoveLi ry:n suunnittelijaksi. Paikkaa haki kolmisenkymmentä alan ammattilaista.
Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) ja sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ovat asettaneet yhteisen, terveyttä edistävän liikunnan ohjausryhmän. SoveLin edustajana ohjausryhmässä on SoveLin hallituksen puheenjohtaja, Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja Timo Peltovuori.
Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on myöntänyt vuoden 2012 valtionavustukset liikuntajärjestöille. SoveLin jäsenjärjestöistä Suomen CP-liitto sai 5 000 euron korotuksen.
Erityisliikunnan symposio kutsuu kunnissa ja järjestöissä toimivia koolle 29.5.2012 Helsinkiin. Yksipäiväisen symposion tarkoitus on toimia välietappina vuoden 2010 Erityisliikunnan päivien suositusten toteutumisen seurannassa ja seuraavien päivien (2014) suuntaamisessa.
Valtakunnallinen perheliikuntaverkosto selvittää nettikyselyllä tarvetta perheseteleille. SoveLi edustaa verkostossa jäsenjärjestöjään.
Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on myöntänyt Suomen Liikunta ja Urheilu ry:lle miljoonan euron lisätuen paikallisen seuratuen kehittämiseen. Tuki kohdennetaan vähävaraisten perheiden harrastus- ja kilpaurheiluun.
Yhdistysten liikuntavastaaville ja liikuntatoimintaa käynnistäville suunnattuja Liikkeelle-koulutuksia on ensi vuonna entistä runsaammin eri puolilla Suomea! Tartu tilaisuuteen, jos huomaat, että koulutusta on tarjolla lähipaikkakunnallasi.
Likkojen Lenkki on naisten viihteellinen kuntoliikuntatapahtuma, joka on kehittänyt tapahtumiensa saavutettavuutta onnistuneesti.
SoveLin jäsenjärjestöillä oli mahdollisuus hakea projektiavustusta soveltavan liikunnan kehittämiseensä. Hakemuksen jätti 11 yhdistystä ja avustusta myönnettiin 8:lle yhteensä 6 600 euroa.
RSS