Ajankohtaista

Lihavat lapset ovat alttiita tyypin 2 diabetekselle, mutta tuon alttiuden voi kumota harrastamalla päivittäin liikuntaa. Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan jo 20 minuutin uuttera liikunta pienentää riskiä, jos sen tekee päivittäin.
Suomen Reumaliitto tempaisee yhdistyksineen nyt jo kolmannen kerran vesiliikunnan saamiseksi yhä useampien liikunta- ja kuntoilumuodoksi. Jäsenyhdistyksistä 70 järjestää jäsenilleen allasjumppaa viikoittain. Veshumppa vetreyttää -kampanja on Suomen oma osuus Maailman Reumapäivän Move to Improve – Pysy liikkeessä -kampanjointiin.
Kehon liikkeillä ohjattavat videopelit saattavat brittitutkijoiden mukaan auttaa lapsia välttymään ylipainolta tai mahdollisesti karistamaan liikakiloja. Joka tapauksessa ne ovat fyysisesti aktiivisempia kuin perinteiset käsiohjaimilla ohjattavat pelit.
Valtion liikuntaneuvoston erityisliikunnan jaoston ELJ:n puheenjohtajaksi Sari Virran tilalle on valittu kasvatustieteiden maisteri, luokanopettaja Jukka Ukkola. Virta siirtyi syyskuussa opetus- ja kulttuuriministeriön ylitarkastajaksi.
SoveLi on myöntänyt 6 500 euron projektiavustuksen jäsenjärjestöilleen. Avustuksen tavoitteena on tukea ja vahvistaa jäsenjärjestöjen paikallisyhdistyksien liikuntatoimintaa ja sen kehittämistä.
Vie vanhus ulos! -kampanja iäkkäiden ulkoilun edistämiseksi käynnistyy 4.10.2012. Verkkosivuilla www.vievanhusulos.fi sekä Facebookissa kerätään ulkoilukertoja loppiaiseen 6.1.2013 saakka. Haastekampanjan tavoitteena on, että mahdollisimman moni ikäihminen voi ulkoilla säännöllisesti ja turvallisesti kaikkina vuodenaikoina. Kampanjan toteuttaa Ikäinstituutin Voimaa vanhuuteen - iäkkäiden terveysliikuntaohjelma kumppaneineen.
Maailman Sydänpäivää vietetään 29.9. Tänä vuonna sydänjärjestöt maailmanlaajuisesti nostavat esiin lasten ja äitien sydänterveyden. Teemana on yksi maailma, yksi koti, yksi sydän (One World, One Home, One Heart). Sydänyhdistykset Suomessa järjestävät Maailman Sydänpäivänä retkiä, liikuntahetkiä, rastiratoja ja muuta mielenkiintoista toimintaa ympäri maata.
KKI-hanketukea myönnettiin vuonna 2012 yhteensä 742 000 euroa 194 hankkeelle. SoveLin jäsenjärjestöjen paikallisyhdistyksistä avustusta sai kesäkuussa myönnetyssä toisessa haussa 10 yhdistystä yhteensä 26 400 euron edestä.
Terveellisten elämäntapojen hyödyt eivät rajoitu vain nuoriin ja keski-ikäisiin. Niiden noudattaminen suo lisää elinvuosia vielä yli seitsemänkymppisenä.
Seuratoimintakyselystä selviää, että paikallisyhdistykset kaipaavat tukea erityisesti liikuntatarjonnan kehittämiseen, paikalliseen yhteistyöhön ja olosuhteiden parantamiseen.
RSS