Ajankohtaista

Punttisalilla viihtyvät miehet saattavat tutkijoiden mukaan säästyä aikuistyypin diabetekselta muita todennäköisemmin. Suoja on vielä parempi, jos voimaharjoitukset yhdistää kuntoiluun.
Yli viisi miljoonaa ihmistä kuolee vuosittain ennenaikaisesti liikkumisen puutteen vuoksi. Jos liikkumattomuus saataisiin kitkettyä, pitenisi maapallon väestön odotettavissa oleva elinaika kahdeksalla kuukaudella.
Psoriaasi-ihotautia potevat saattavat sairastua muita herkemmin aikuistyypin diabetekseen, tuore yhdysvaltalaistutkimus vihjaa. Yhteyden voi selittää krooninen tulehdus, joka psoriaasiin ja diabetekseen liittyy. Samaan viittaavia tuloksia on saatu aiemminkin.
Kun koululaiset ja opettajat siirtyivät kesälomille, kirmaavat lapset leireille harrastusten pariin. Liikuntatoiminta lisääntyy sekä lasten että aikuisten arjessa.
Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry, Nuori Suomi ry ja Kuntoliikuntaliitto ry ovat tänään päättäneet perustaa uuden liikunnan ja urheilun kattojärjestön. Liikuntajärjestöt hakevat muutoksella toimintaansa lisää tehokkuutta ja vaikuttavuutta, joiden tuloksena paikalliselle tasolle syntyy lisää laadukasta liikettä.
Säännöllinen liikunta voi lukuisten muiden terveyshyötyjensä lisäksi parantaa syöpään sairastuneiden ennustetta ja auttaa heitä elämään pitempään. Näin ollen fyysisesti aktiivisesta elämäntavasta kannattaa pitää kiinni syövästä huolimatta.
Selvitykset ovat osoittaneet, että suurimmassa riskissä olevien ja jo sairastuneiden riskitekijöiden hoidossa on suuria puutteita. Esimerkiksi vain joka kolmas sairastunut liikkuu riittävästi.
Kansanterveysjärjestöt ovat julkaisseet noin 100 aineistoa liikunnasta ja terveydestä. Niistä saa hyviä käytännön ohjeita liikunnan soveltamiseen eri sairauksien tai vammojen yhteydessä.
Liikkuva koulu -hankkeessa on kehitetty malleja ja ratkaisuja lasten liikunnan lisäämiseen kouluissa. Esimerkiksi atk-tunnilla voi istua jumppapallolla tai liikunnan tukiopetus voi auttaa erityistä tukea tarvitsevia lapsia.
Yhdysvaltalaistutkijoiden mukaan huono fyysinen kunto ei ole terveysriski vain lyhyellä tähtäimellä vaan halki koko elämän. Huonokuntoisten riski kuolla sydäntauteihin ja muihin sairauksiin on heidän tulostensa perusteella hyväkuntoisia suurempi katsottiin sitä sitten muutaman vuoden tai kahdenkymmenen vuoden aikajänteellä.
RSS