Ajankohtaista

Valtion liikuntaneuvoston erityisliikunnan jaoston ELJ:n puheenjohtajaksi Sari Virran tilalle on valittu kasvatustieteiden maisteri, luokanopettaja Jukka Ukkola. Virta siirtyi syyskuussa opetus- ja kulttuuriministeriön ylitarkastajaksi.
SoveLi on myöntänyt 6 500 euron projektiavustuksen jäsenjärjestöilleen. Avustuksen tavoitteena on tukea ja vahvistaa jäsenjärjestöjen paikallisyhdistyksien liikuntatoimintaa ja sen kehittämistä.
Vie vanhus ulos! -kampanja iäkkäiden ulkoilun edistämiseksi käynnistyy 4.10.2012. Verkkosivuilla www.vievanhusulos.fi sekä Facebookissa kerätään ulkoilukertoja loppiaiseen 6.1.2013 saakka. Haastekampanjan tavoitteena on, että mahdollisimman moni ikäihminen voi ulkoilla säännöllisesti ja turvallisesti kaikkina vuodenaikoina. Kampanjan toteuttaa Ikäinstituutin Voimaa vanhuuteen - iäkkäiden terveysliikuntaohjelma kumppaneineen.
Maailman Sydänpäivää vietetään 29.9. Tänä vuonna sydänjärjestöt maailmanlaajuisesti nostavat esiin lasten ja äitien sydänterveyden. Teemana on yksi maailma, yksi koti, yksi sydän (One World, One Home, One Heart). Sydänyhdistykset Suomessa järjestävät Maailman Sydänpäivänä retkiä, liikuntahetkiä, rastiratoja ja muuta mielenkiintoista toimintaa ympäri maata.
KKI-hanketukea myönnettiin vuonna 2012 yhteensä 742 000 euroa 194 hankkeelle. SoveLin jäsenjärjestöjen paikallisyhdistyksistä avustusta sai kesäkuussa myönnetyssä toisessa haussa 10 yhdistystä yhteensä 26 400 euron edestä.
Terveellisten elämäntapojen hyödyt eivät rajoitu vain nuoriin ja keski-ikäisiin. Niiden noudattaminen suo lisää elinvuosia vielä yli seitsemänkymppisenä.
Seuratoimintakyselystä selviää, että paikallisyhdistykset kaipaavat tukea erityisesti liikuntatarjonnan kehittämiseen, paikalliseen yhteistyöhön ja olosuhteiden parantamiseen.
Kevyt liikunta ei välttämättä auta lapsia säästymään ylipainolta ja muilta sydän- ja verisuonitautien riskitekijöiltä. Liikunnan on oltava riittävän uuvuttavaa, tuore kanadalaistutkimus osoittaa.
SoveLin vuoden 2012 talousarvioon on varattu 6500 euroa jaettavaksi projektiavustuksena jäsenjärjestöille. Tavoitteena on tukea ja vahvistaa jäsenjärjestöjemme paikallisyhdistyksien liikuntatoimintaa ja sen kehittämistä.
Jo 220 kuntaa on hankkinut uuden Sähköisen hyvinvointikertomuksen käyttäjätunnukset. Sähköinen hyvinvointikertomus on johtaville viranhaltijoille ja kuntapäättäjille tarkoitettu maksuton ja netissä toimiva sähköinen työväline ja asiakirja, jonka avulla kunnat voivat edistää kansalaistensa hyvinvointia – liikunta yhtenä keinona.
RSS