Ajankohtaista

Ystävänpäivä on antamisen ja saamisen päivä - jakamisen juhlaa! Ystävänpäivän kunniaksi starttaamme kilpailun.
Liikunnalliset ja hyväkuntoiset keski-ikäiset voivat odottaa välttyvänsä dementialta todennäköisemmin, tai ainakin sairastuvansa siihen myöhemmin kuin fyysisesti huonossa kunnossa olevat.
Liikkeelle liikuntavastaavan käsikirjaa hintaan 10 €+postituskulut. Varastossa myös Liikunta sopii minulle t-paitoja ihanissa väreissä/15€ + postituskulut. Tilaukset: sari.heinonen@liiku.fi
Tule keskustelemaan ajankohtaisista soveltavan liikunnan asioista SoveLin Turun toimistolle 14.2. klo 13-15 osoitteeseen: Yliopistonkatu 31, 20100 Turku, 5 krs. Myynnissä myös uusi työkirja ja paitoja. Paikalla soveltavan liikunnan asiantuntija Virpi Pennanen.
Kestävyysliikunta ja lihasharjoittelu kummatkin auttavat alentamaan verenpainetta, australialaistutkimus osoittaa, mutta niiden vaikutukset voivat olla hieman erilaisia. Erityisen tehokasta näyttäisi olevan niin sanottu isometrinen lihasharjoittelu.
Kontaktilajeissa sattuvat toistuvat aivotärähdykset ja törmäykset voivat vaurioittaa aivoja ja vuosien myötä johtaa muistin ja muiden mielentoimintojen heikentymiseen. Yhteys on havaittu muun muassa ammattinyrkkeilijöillä, mutta tuoreessa yhdysvaltalaistutkimuksessa myös amerikkalaista jalkapalloa ammatikseen pelanneilla.
Liikkujan Apteekki -konseptissa terveysliikunta tuodaan osaksi apteekin asiakaspalvelua. Apteekeissa on vuosittain noin 50–60 miljoonaa asiakaskäyntiä, ja asiakaskunnasta iso osa on terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia. Tuomalla terveysliikuntaa apteekkeihin voidaan tarttua yhteiskunnallisesti merkittäviin terveysongelmiin.
Soveltava Liikunta SoveLi juhlii tänä vuonna 20-vuotistaivaltaan sekä toimii Maailman terveysjärjestö WHO:n lanseeraaman Liiku terveemmäksi –vuoden vastuutahona teemalla ”Liiku terveemmäksi soveltaen”. Juhlavuosi käynnistyy tulevana viikonloppuna eteläisen alueen koulutuspäivillä Vierumäellä. Päivän yhteydessä julkaistaan uusi Liikkeelle-liikuntavastaavan käsikirja. Osallistujat pääsevät tutustumaan kirjan sisältöön tuoreeltaan teemalla "Lisää laatua liikuntaan.” Koulutus tarjoaa uusia näkökulmia yhdistysliikuntaan sekä mahdollisuuden tavata toisia liikkujia. Luvassa on myös sovellettu 7-ottelu.
Lähde kokeilemaan kelkkajääkiekkoa Mestis-ottelussa perjantaina 8.2.2013 Kupittaan Marli Areenalle! Laji sopii esimerkiksi jääkiekkoilijoille, jotka eivät voi enää harrastaa pystykiekkoilua polvi- tai muiden urheiluvammojen vuoksi.
Nyt on aika varata kalenterista tilaa antoisalle Liikkeelle-liikuntavastaavan koulutukselle! Kaikille avoimista Liikkeelle-koulutuksista saat tietoa ja voimavaroja oman yhdistyksesi liikuntatoimintaan.
RSS