Ajankohtaista

Viime hallituskaudella pitkälle edennyt liikuntalain uudistus nytkähtää taas käyntiin vuonna 2013. Edellisen kerran liikuntaa ja liikunnan edistämistä koskevaa säännöstä uudistettiin vuonna 1998 voimaan tulleella liikuntalailla.
Soveltavan liikunnan apuvälinetoiminta SOLIA kehittää vuokraustoimintaa asiakaskyselyllä. Kyselyllä on tarkoitus kehittää vuokrattavien urheilun ja liikunnan apuvälineiden valikoimaa vastaamaan asiakkaiden tarpeita. Vastaamalla kyselyyn voit vaikuttaa siihen, mitä apuvälineitä SOLIA:lle hankitaan seuraavaksi.
Liikunnan ja urheilun uuden kattojärjestön nimi Valo julkistettiin yli sadan urheilujohtajan edessä strategiapäivillä Turussa 30.11.2012 ja suorana internetissä. Nimeksi tuli Valo, Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry.
Uuden liikunnan kattojärjestön Valon strategiapäivässä keskusteltiin järjestön strategiasta ja sääntöluonnoksesta. Säännöissä keskustelua herätti etenkin se, kuinka tiukasti varsinainen jäsenyys rajataan.
Teemu Japisson toivotti uuden liikuntajärjestön strategiapäivän alla kaikki toimijat mukaan edistämään visiota ”suomalaisista maailman liikkuvin urheilukansa”. Hänen näkemyksensä mukaan SoveLi hyväksyttäisiin uuden liikuntajärjestön päättäväksi jäseneksi ja jäsenjärjestöt ei-päättäviksi jäseniksi.
Jos kanadalaistutkijoita on uskominen, avain onnelliseen elämään saattaa piillä säännöllisessä liikunnassa. Myös liikuntaharrastuksen aloittaminen voi lisätä onnen tunteita, tutkijat havaitsivat.
Kuulantyöntäjä Conny Karlsson kertoo syksyn Soveli-lehdessä, miten huippu-urheilu on vaihtunut rennompaan terveysliikuntaan. Asiantuntija Sanna Lönnfors toivoo liikunnan hyötyjen nykyistä parempaa tunnistamista suolisairauksien yhteydessä.
SoveLin syyskokous valitsi keskiviikkona 28.11.2012 Suomen CP-liiton toiminnanjohtajan Tomi Kaasisen uudeksi puheenjohtajaksi.
Teini-iän lihaskunto voi ruotsalaistutkijoiden mukaan paljastaa ketkä ovat alttiita kuolemaan alle viisikymppisinä. Lihaskuntoa mittaavissa testeissä heikosti menestyvät kuolevat muun muassa sydäntauteihin ja itsemurhiin muita todennäköisemmin, British Medical Journalissa julkaistut tulokset osoittavat.
Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry pitää huolestuttavana, että eduskunnan käsittelyssä oleva 63-sivuinen hallituksen esitys vanhuspalvelulaiksi sisältää vain muutaman liikuntakirjauksen.
RSS