Ajankohtaista

Kuulantyöntäjä Conny Karlsson kertoo syksyn Soveli-lehdessä, miten huippu-urheilu on vaihtunut rennompaan terveysliikuntaan. Asiantuntija Sanna Lönnfors toivoo liikunnan hyötyjen nykyistä parempaa tunnistamista suolisairauksien yhteydessä.
SoveLin syyskokous valitsi keskiviikkona 28.11.2012 Suomen CP-liiton toiminnanjohtajan Tomi Kaasisen uudeksi puheenjohtajaksi.
Teini-iän lihaskunto voi ruotsalaistutkijoiden mukaan paljastaa ketkä ovat alttiita kuolemaan alle viisikymppisinä. Lihaskuntoa mittaavissa testeissä heikosti menestyvät kuolevat muun muassa sydäntauteihin ja itsemurhiin muita todennäköisemmin, British Medical Journalissa julkaistut tulokset osoittavat.
Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry pitää huolestuttavana, että eduskunnan käsittelyssä oleva 63-sivuinen hallituksen esitys vanhuspalvelulaiksi sisältää vain muutaman liikuntakirjauksen.
Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan Parkinsonin tautiin kuuluvat kävelyvaikeudet voivat vähentyä liikunnan avulla. Tehokkainta on kevyt kävelyharjoittelu.
Liikuntahankkeet.fi -palvelu on uusi Liikuntatieteellisen Seuran (LTS) ylläpitämä ja jatkuvasti päivitettävä liikunnan hankkeiden ja hyvien käytäntöjen verkkopalvelu. Palvelu on syntynyt opetus- ja kulttuuriministeriön tukemana.
Hemofilia-verenvuototautia sairastavat lapset voivat harrastaa liikuntaa suhteellisen riskittömästi, sillä vaikka verenvuotoja sattuukin tavallista enemmän liikunnan jälkeen, vaikutus on käytännössä vähäinen. Tiedot ilmenevät JAMA-lehdessä julkaistusta australialaistutkimuksesta.
Lihavat lapset ovat alttiita tyypin 2 diabetekselle, mutta tuon alttiuden voi kumota harrastamalla päivittäin liikuntaa. Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan jo 20 minuutin uuttera liikunta pienentää riskiä, jos sen tekee päivittäin.
Suomen Reumaliitto tempaisee yhdistyksineen nyt jo kolmannen kerran vesiliikunnan saamiseksi yhä useampien liikunta- ja kuntoilumuodoksi. Jäsenyhdistyksistä 70 järjestää jäsenilleen allasjumppaa viikoittain. Veshumppa vetreyttää -kampanja on Suomen oma osuus Maailman Reumapäivän Move to Improve – Pysy liikkeessä -kampanjointiin.
Kehon liikkeillä ohjattavat videopelit saattavat brittitutkijoiden mukaan auttaa lapsia välttymään ylipainolta tai mahdollisesti karistamaan liikakiloja. Joka tapauksessa ne ovat fyysisesti aktiivisempia kuin perinteiset käsiohjaimilla ohjattavat pelit.
RSS