Ajankohtaista

Sydänliiton Liikuntapolkua pitkin aktiiviseksi liikkujaksi -hankkeessa luodaan hoitokäytäntöjä sepelvaltimotautiin sairastuneiden liikunnanohjaukseen Helsingin kaupungissa.
Vähäinen liikunta ja liika television ääressä löhöäminen ovat tunnettuja lihottajia länsimaissa, mutta sama pätee myös Kiinassa. Tuoreen tutkimuksen havainnot ovat tervetulleita, sillä lihavuus yleistyy kovaa vauhtia Kiinassa, mutta lihottavien elämäntapojen vaikutuksia on tutkittu siellä vähänlaisesti.
Aikuistyypin diabetesta sairastavat voivat hillitä sairauttaan harrastamalla liikuntaa, mutta tuoreen tutkimuksen mukaan liikunnasta on heille muutakin hyötyä.
Hölkkäävät miehet ja naiset voivat harrastuksensa ansiosta elää muutaman vuoden pitemmän ja todennäköisesti myös terveemmän elämän. Tanskalaistutkijoiden havainto kuulostaa itsestään selvältä, mutta hölkkäämisen on myös pelätty lisäävän rasituksesta johtuvia sydänperäisiä kuolemia.
SoveLin juhlavuosi on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle ja "Liiku terveemmäksi soveltaen" -teema on tullut tutuksi lukemattomille toimijatahoille. Toteutimme heti vuoden alussa tammikuussa juhlavuoden avajaistilaisuuden Vierumäellä, jossa julkaisimme Liikkeelle-liikuntavastaavan käsikirjan. Helmikuussa työstimme Liiku Terveemmäksi neuvottelukunnan voimin juhlavuoden kokonaisuutta ja ystävänpäivänä 14.2. oli kaikilla halukkailla mahdollisuus tutustua SoveLin toimintaan SoveLi-treffeillä. Nyt maaliskuun puolivälissä 14-15.3. SoveLi-tiimi kohtaa liikunta-alan asiantuntijoita eri toimialoilta Kunnossa Kaiken Ikää (KKI)-päivillä Turussa, jonka yhteydessä vietämme SoveLin juhlavuoden kunniaksi myös järjestöpäiviämme.
Kunnossa kaiken ikää -ohjelma kannustaa yhdistyksiä paikalliseen yhteistyöhön yhdistysten, seurojen, kunnan liikunta- ja terveystoimen, liikunnan aluejärjestöjen ja apteekkien kanssa.
Nyt on oikea aika lähteä mukaan Likkojen Lenkille Tampereella 18.5., Jyväskylässä 25.5. ja/tai Oulussa 10.8.
Laaja geenitutkimus on löytänyt yhteisiä geenimuotoja skitsofrenian, autismin kirjon, kaksisuuntaisen mielialahäiriön, vakavan masennuksen ja ADHD-tarkkaavaisuushäiriön taustalta. Osa geenimuodoista vaikuttaa solujen kalsiumkanavien toimintaan, tutkijat havaitsivat.
Kuluva vuosi on Soveltava Liikunta SoveLi ry:n 20-vuotisjuhlavuosi. SoveLi ry on valtakunnallinen liikuntajärjestö ja soveltavan liikunnan osaaja ja asiantuntija. Sen toiminnan keskiössä on yhteistyö ja yhteistoiminta jäsenjärjestöjensä kanssa, joita on tällä hetkellä 17 valtakunnallista kansanterveys-, vammais- ja liikuntajärjestöä. Jäsenjärjestöjensä kautta soveltavan liikunnan asiat koskettavat noin 327 000 suomalaista.
Mitä tiedämme suomalaislasten liikkumisesta tutkimustulosten perusteella?
RSS