Ajankohtaista

Kestävyysliikunta ja lihasharjoittelu kummatkin auttavat alentamaan verenpainetta, australialaistutkimus osoittaa, mutta niiden vaikutukset voivat olla hieman erilaisia. Erityisen tehokasta näyttäisi olevan niin sanottu isometrinen lihasharjoittelu.
Kontaktilajeissa sattuvat toistuvat aivotärähdykset ja törmäykset voivat vaurioittaa aivoja ja vuosien myötä johtaa muistin ja muiden mielentoimintojen heikentymiseen. Yhteys on havaittu muun muassa ammattinyrkkeilijöillä, mutta tuoreessa yhdysvaltalaistutkimuksessa myös amerikkalaista jalkapalloa ammatikseen pelanneilla.
Liikkujan Apteekki -konseptissa terveysliikunta tuodaan osaksi apteekin asiakaspalvelua. Apteekeissa on vuosittain noin 50–60 miljoonaa asiakaskäyntiä, ja asiakaskunnasta iso osa on terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia. Tuomalla terveysliikuntaa apteekkeihin voidaan tarttua yhteiskunnallisesti merkittäviin terveysongelmiin.
Soveltava Liikunta SoveLi juhlii tänä vuonna 20-vuotistaivaltaan sekä toimii Maailman terveysjärjestö WHO:n lanseeraaman Liiku terveemmäksi –vuoden vastuutahona teemalla ”Liiku terveemmäksi soveltaen”. Juhlavuosi käynnistyy tulevana viikonloppuna eteläisen alueen koulutuspäivillä Vierumäellä. Päivän yhteydessä julkaistaan uusi Liikkeelle-liikuntavastaavan käsikirja. Osallistujat pääsevät tutustumaan kirjan sisältöön tuoreeltaan teemalla "Lisää laatua liikuntaan.” Koulutus tarjoaa uusia näkökulmia yhdistysliikuntaan sekä mahdollisuuden tavata toisia liikkujia. Luvassa on myös sovellettu 7-ottelu.
Lähde kokeilemaan kelkkajääkiekkoa Mestis-ottelussa perjantaina 8.2.2013 Kupittaan Marli Areenalle! Laji sopii esimerkiksi jääkiekkoilijoille, jotka eivät voi enää harrastaa pystykiekkoilua polvi- tai muiden urheiluvammojen vuoksi.
Nyt on aika varata kalenterista tilaa antoisalle Liikkeelle-liikuntavastaavan koulutukselle! Kaikille avoimista Liikkeelle-koulutuksista saat tietoa ja voimavaroja oman yhdistyksesi liikuntatoimintaan.
Voimaa vanhuuteen – iäkkäiden terveysliikuntaohjelma on aloittanut ikäihmisten liikuntaraatitoiminnan. Ensimmäinen liikuntaraati kokoontui 12.11.2012 Kustavissa ja raateja on tarkoitus toteuttaa kaikissa 38 Voimaa vanhuuteen -ohjelman kunnassa Ikäinstituutin mentoreiden tuella.
Säännöllisesti kävelyillä käyvät ja fyysisesti aktiiviset vanhukset sairastuvat dementiaan selvästi muita epätodennäköisemmin, tuore tutkimus osoittaa. Havainto koskee kotonaan asuvia seitsemänkymppisiä.
Tuoreen tutkimuksen mukaan työolot voivat vaikuttaa siihen, miten todennäköisesti ihminen harrastaa liikuntaa vapaa-ajallaan. Liikunta jää vähälle etenkin niillä, joilla on vähäiset mahdollisuudet vaikuttaa työnsä sisältöön ja työtapoihin.
Valo ry:n hallitus valitsi järjestölle seitsemän johtajaa: Matleena Livson, Pekka Nikulainen, Nelli Koivisto, Jyrki Kemppainen, Sirpa Korkatti ja Juha Heikkala. Liiketoiminnasta ja palveluista vastaavan johtajan valinta julkistetaan 27.12.2012.
RSS