Ajankohtaista

Valo ry:n hallitus valitsi järjestölle seitsemän johtajaa: Matleena Livson, Pekka Nikulainen, Nelli Koivisto, Jyrki Kemppainen, Sirpa Korkatti ja Juha Heikkala. Liiketoiminnasta ja palveluista vastaavan johtajan valinta julkistetaan 27.12.2012.
Valtion liikuntaneuvoston puheenjohtaja vaihtuu, kun Jan Vapaavuori nimitettiin marraskuussa elinkeinoministerin tehtävään. Uutena puheenjohtajana aloitti tämän viikon alussa kansanedustaja Leena Harkimo (kok), joka tuntee myös erityisliikunnan asioita.
SoveLin sähköisestä uutiskirjeestä voi seurata soveltavaan ja terveyttä edistävään liikuntaan liittyviä asioita. Lue tuoreimmasta SoveLi-infosta 6/2012, mistä liikuntakentällä keskustellaan ja mitä tapahtuu ensi vuonna. Ensi vuonna SoveLi-info ilmestyy 4 kertaa.
Vielä ehdit mukaan Vie vanhus ulos! -haastekampanjaan. Voimaa vanhuuteen -ohjelman ulkoilukampanjaan voi osallistua loppiaiseen asti. Ota tuttu ikäihminen käsikynkkään ja mahdollista hänelle ulkoiluhetki!
Viime hallituskaudella pitkälle edennyt liikuntalain uudistus nytkähtää taas käyntiin vuonna 2013. Edellisen kerran liikuntaa ja liikunnan edistämistä koskevaa säännöstä uudistettiin vuonna 1998 voimaan tulleella liikuntalailla.
Soveltavan liikunnan apuvälinetoiminta SOLIA kehittää vuokraustoimintaa asiakaskyselyllä. Kyselyllä on tarkoitus kehittää vuokrattavien urheilun ja liikunnan apuvälineiden valikoimaa vastaamaan asiakkaiden tarpeita. Vastaamalla kyselyyn voit vaikuttaa siihen, mitä apuvälineitä SOLIA:lle hankitaan seuraavaksi.
Liikunnan ja urheilun uuden kattojärjestön nimi Valo julkistettiin yli sadan urheilujohtajan edessä strategiapäivillä Turussa 30.11.2012 ja suorana internetissä. Nimeksi tuli Valo, Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry.
Uuden liikunnan kattojärjestön Valon strategiapäivässä keskusteltiin järjestön strategiasta ja sääntöluonnoksesta. Säännöissä keskustelua herätti etenkin se, kuinka tiukasti varsinainen jäsenyys rajataan.
Teemu Japisson toivotti uuden liikuntajärjestön strategiapäivän alla kaikki toimijat mukaan edistämään visiota ”suomalaisista maailman liikkuvin urheilukansa”. Hänen näkemyksensä mukaan SoveLi hyväksyttäisiin uuden liikuntajärjestön päättäväksi jäseneksi ja jäsenjärjestöt ei-päättäviksi jäseniksi.
Jos kanadalaistutkijoita on uskominen, avain onnelliseen elämään saattaa piillä säännöllisessä liikunnassa. Myös liikuntaharrastuksen aloittaminen voi lisätä onnen tunteita, tutkijat havaitsivat.
RSS