Ajankohtaista

Hyvinkään Järjestökeskus Onnensilta täyttyi tyytyväisistä liikkujista maanantaina 13.5.2013, kun paikalliset terveysjärjestöt viettivät yhteisen liikuntapäivää.
Liikunnan ja urheilun kattojärjestö Valo käynnisti toimintansa huhtikuussa. Valon strategia ja säännöt ovat herättäneet tunteita ja keskustelua potentiaalisessa jäsenkentässä. Pääsihteeri Teemu Japisson toivoo kansanterveysjärjestöjä Valon kumppanijäseniksi.
Tänä vuonna ilmestyy SoveLin 20-vuotisjulkaisuna yksi Soveli-lehti. Jutuissa silmäillään taaksepäin, mutta ennen kaikkea keskitytään tähän päivään ja juhlavuoden tapahtumiin mielenkiintoisten ihmisten ja tapahtumien kautta.
Liikuntatieteellinen Seura on avannut liikunnan hanketoiminnan tiedonkulun kehittämiseksi sivuston Liikuntahankkeet.fi ja julkaissut raportin liikunnan hanketoiminnasta.
Psoriaasi-ihosairautta potevien kannattaa pitää huolta terveydestään esimerkiksi liikkumalla ja syömällä terveellisesti, koska he voivat yhdysvaltalaistutkijoiden mukaan sairastua sydänkohtauksiin ja aivohalvauksiin muuta väestöä todennäköisemmin.
Itä-Suomen liikuntaopistolla on käynnistynyt helmikuussa 2013 kaksivuotinen Karelia ENPI CBC -projekti Cross-Border Move for Health. Projekti järjestää kansainvälisen erityisliikuntaseminaarin Pokalin Sporttileirin yhteydessä Pataluodon koululla Joensuussa 5.-6.6.2013. Seminaarissa perehdytään Suomen ja Venäjän erityisliikunnan tilanteeseen ja käytäntöihin.
Kansainvälinen senioritanssikongressi järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa, Tampereella 27.5.-1.6.2013. Paikalle tulee 14 eri maasta noin 250 eläkeikäistä/iäkästä henkilöä, jotka toimivat omissa maissaan senioritanssikouluttajina ja –ohjaajina. Tapahtuman suojelijana toimii kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki.
Valtion liikuntaneuvoston puheenjohtajan Leena Harkimon mielestä kansanterveysjärjestöjen liikuntatoiminnan turvaaminen edellyttää tiivimpää yhteistyötä liikunta-alan ja sosiaali- ja terveyssektoreiden välillä:
Strategiansa 2013–2015 mukaisesti SoveLi kehittää soveltavaa liikuntaa valtakunnallisesti ja edistää jäsenjärjestöjen liikuntatoimintaa.
Masennusta potevat yli 60-vuotiaat ovat tuoreen tutkimuksen mukaan tavallista alttiita kaatumaan ja siten myös saamaan luunmurtumia. Tulos perustuu kahdenkymmenen tutkimuksen yhteisanalyysiin.
RSS