Ajankohtaista

Valon hallitus hyväksyi kokouksessaan 20.3. sääntötyöryhmän esityksen Valtakunnallisen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry:n säännöistä. Valon ylimääräinen vuosikokous päätti säännöistä hallituksen esityksen mukaisesti. Vuosikokouksen päätöksen jälkeen jäseneksi liittyminen Valoon alkaa välittömästi.
Mistä puhutaan juhlavuotemme toisessa infossa? Liikuntapolitiikasta, kuulumisista paikallistasolla, sähköisestä mediasta, kilpailuista...siispä monesta mielenkiintoisesta aiheesta. Lukaise ihmeessä!
Sydänliiton Liikuntapolkua pitkin aktiiviseksi liikkujaksi -hankkeessa luodaan hoitokäytäntöjä sepelvaltimotautiin sairastuneiden liikunnanohjaukseen Helsingin kaupungissa.
Vähäinen liikunta ja liika television ääressä löhöäminen ovat tunnettuja lihottajia länsimaissa, mutta sama pätee myös Kiinassa. Tuoreen tutkimuksen havainnot ovat tervetulleita, sillä lihavuus yleistyy kovaa vauhtia Kiinassa, mutta lihottavien elämäntapojen vaikutuksia on tutkittu siellä vähänlaisesti.
Aikuistyypin diabetesta sairastavat voivat hillitä sairauttaan harrastamalla liikuntaa, mutta tuoreen tutkimuksen mukaan liikunnasta on heille muutakin hyötyä.
Hölkkäävät miehet ja naiset voivat harrastuksensa ansiosta elää muutaman vuoden pitemmän ja todennäköisesti myös terveemmän elämän. Tanskalaistutkijoiden havainto kuulostaa itsestään selvältä, mutta hölkkäämisen on myös pelätty lisäävän rasituksesta johtuvia sydänperäisiä kuolemia.
SoveLin juhlavuosi on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle ja "Liiku terveemmäksi soveltaen" -teema on tullut tutuksi lukemattomille toimijatahoille. Toteutimme heti vuoden alussa tammikuussa juhlavuoden avajaistilaisuuden Vierumäellä, jossa julkaisimme Liikkeelle-liikuntavastaavan käsikirjan. Helmikuussa työstimme Liiku Terveemmäksi neuvottelukunnan voimin juhlavuoden kokonaisuutta ja ystävänpäivänä 14.2. oli kaikilla halukkailla mahdollisuus tutustua SoveLin toimintaan SoveLi-treffeillä. Nyt maaliskuun puolivälissä 14-15.3. SoveLi-tiimi kohtaa liikunta-alan asiantuntijoita eri toimialoilta Kunnossa Kaiken Ikää (KKI)-päivillä Turussa, jonka yhteydessä vietämme SoveLin juhlavuoden kunniaksi myös järjestöpäiviämme.
Kunnossa kaiken ikää -ohjelma kannustaa yhdistyksiä paikalliseen yhteistyöhön yhdistysten, seurojen, kunnan liikunta- ja terveystoimen, liikunnan aluejärjestöjen ja apteekkien kanssa.
Nyt on oikea aika lähteä mukaan Likkojen Lenkille Tampereella 18.5., Jyväskylässä 25.5. ja/tai Oulussa 10.8.
Laaja geenitutkimus on löytänyt yhteisiä geenimuotoja skitsofrenian, autismin kirjon, kaksisuuntaisen mielialahäiriön, vakavan masennuksen ja ADHD-tarkkaavaisuushäiriön taustalta. Osa geenimuodoista vaikuttaa solujen kalsiumkanavien toimintaan, tutkijat havaitsivat.
RSS