Ajankohtaista

Iäkkäiden mielentoiminnot voivat terävöityä jo kolmen kuukauden harjoittelulla, oli se sitten fyysistä harjoittelua tai aivojumppaa, yhdysvaltalaistutkimus vihjaa.
Sydänliiton Liikuntapolkua pitkin aktiiviseksi liikkujaksi – hankkeessa luodaan hoitokäytäntöjä sepelvaltimotautiin sairastuneiden liikunnanohjaukseen Helsingin kaupungissa.
Opetus-ja kulttuuriministeriö järjestää keskustelutilaisuuden liikuntalakiuudistuksesta 11.4. Klo 9-12 Helsingin yliopistolla. Tilaisuuteen on ollut etukäteisilmoittautuminen.
Suomen Mielenterveysseuran mielenterveysalan koordinointi- ja kehittämishankkeen nettisivut ovat nyt avautuneet. Sivut löydät osoitteesta www.liikumielihyvaksi.fi
Tuoreen tutkimuksen mukaan riski sairastua syöpään pienenee samoilla terveellisillä elintavoilla kuin sydäntautiriskikin. Tärkeintä olisi välttää tupakointia.
Valon hallitus hyväksyi kokouksessaan 20.3. sääntötyöryhmän esityksen Valtakunnallisen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry:n säännöistä. Valon ylimääräinen vuosikokous päätti säännöistä hallituksen esityksen mukaisesti. Vuosikokouksen päätöksen jälkeen jäseneksi liittyminen Valoon alkaa välittömästi.
Mistä puhutaan juhlavuotemme toisessa infossa? Liikuntapolitiikasta, kuulumisista paikallistasolla, sähköisestä mediasta, kilpailuista...siispä monesta mielenkiintoisesta aiheesta. Lukaise ihmeessä!
Sydänliiton Liikuntapolkua pitkin aktiiviseksi liikkujaksi -hankkeessa luodaan hoitokäytäntöjä sepelvaltimotautiin sairastuneiden liikunnanohjaukseen Helsingin kaupungissa.
Vähäinen liikunta ja liika television ääressä löhöäminen ovat tunnettuja lihottajia länsimaissa, mutta sama pätee myös Kiinassa. Tuoreen tutkimuksen havainnot ovat tervetulleita, sillä lihavuus yleistyy kovaa vauhtia Kiinassa, mutta lihottavien elämäntapojen vaikutuksia on tutkittu siellä vähänlaisesti.
Aikuistyypin diabetesta sairastavat voivat hillitä sairauttaan harrastamalla liikuntaa, mutta tuoreen tutkimuksen mukaan liikunnasta on heille muutakin hyötyä.
RSS