Ajankohtaista

Itä-Suomen liikuntaopistolla on käynnistynyt helmikuussa 2013 kaksivuotinen Karelia ENPI CBC -projekti Cross-Border Move for Health. Projekti järjestää kansainvälisen erityisliikuntaseminaarin Pokalin Sporttileirin yhteydessä Pataluodon koululla Joensuussa 5.-6.6.2013. Seminaarissa perehdytään Suomen ja Venäjän erityisliikunnan tilanteeseen ja käytäntöihin.
Kansainvälinen senioritanssikongressi järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa, Tampereella 27.5.-1.6.2013. Paikalle tulee 14 eri maasta noin 250 eläkeikäistä/iäkästä henkilöä, jotka toimivat omissa maissaan senioritanssikouluttajina ja –ohjaajina. Tapahtuman suojelijana toimii kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki.
Valtion liikuntaneuvoston puheenjohtajan Leena Harkimon mielestä kansanterveysjärjestöjen liikuntatoiminnan turvaaminen edellyttää tiivimpää yhteistyötä liikunta-alan ja sosiaali- ja terveyssektoreiden välillä:
Strategiansa 2013–2015 mukaisesti SoveLi kehittää soveltavaa liikuntaa valtakunnallisesti ja edistää jäsenjärjestöjen liikuntatoimintaa.
Masennusta potevat yli 60-vuotiaat ovat tuoreen tutkimuksen mukaan tavallista alttiita kaatumaan ja siten myös saamaan luunmurtumia. Tulos perustuu kahdenkymmenen tutkimuksen yhteisanalyysiin.
Liiku terveemmäksi -päivä 10.5.2013 on upea osoitus paikallisten toimijoiden aktiivisuudesta.
Maailman terveysjärjestö WHO:n suosituksesta maailmassa on vietetty vuodesta 2002 alkaen Move for Health (Liiku Terveemmäksi) -päivää. WHO on haastanut kaikki maailman maat toimenpiteisiin, joilla kansalaiset saadaan liikkumaan oman terveytensä kannalta riittävästi. Suomessa haasteeseen vastataan 10.5. pidettävällä "Liiku terveemmäksi" -päivällä. Tänä vuonna päivän toteutuksesta Suomessa vastaa kansanterveys- ja vammaisjärjestöjen valtakunnallinen liikuntajärjestö Soveltava Liikunta SoveLi ry. Päivän tunnus on "Liiku terveemmäksi soveltaen".
Kelkkajääkiekko on yksi uusimmista vammaisjoukkueurheilulajeista Suomessa. Suomen rannikolle laji rantautui vasta neljä vuotta sitten. Nykyisin lajia harrastetaan Helsingissä, Jyväskylässä, Tampereella ja Lieksassa.
Iäkkäiden mielentoiminnot voivat terävöityä jo kolmen kuukauden harjoittelulla, oli se sitten fyysistä harjoittelua tai aivojumppaa, yhdysvaltalaistutkimus vihjaa.
Sydänliiton Liikuntapolkua pitkin aktiiviseksi liikkujaksi – hankkeessa luodaan hoitokäytäntöjä sepelvaltimotautiin sairastuneiden liikunnanohjaukseen Helsingin kaupungissa.
RSS