Ajankohtaista

Aikuisten terveyttä edistävän liikunnan avustusjärjestelmää uudistetaan niin, että opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää avustukset valtakunnallisille ja alueellisille hankkeille, ELY-keskukset paikallisille kuntahankkeille ja KKI-ohjelma muille paikallisille hankkeille.
Mielenterveyskuntoutujien urheilukisat pidetään Asikkalassa ensi lauantaina 24. elokuuta. Mielenterveyden keskusliitto aktivoi mielenterveyspotilaita ja –kuntoutujia liikunnan pariin, sillä liikunnalla on tutkitusti paljon myönteisiä vaikutuksia ihmisen mieleen. Se auttaa jaksamaan ja huolehtimaan paremmin itsestä, parantaa vointia sekä tuottaa iloa.
Vie vanhus ulos -haastekampanja käynnistyy jälleen 9.9. ja jatkuu 12.12.2013 asti. Viime vuonna kampanjasivuille kertyi 5 710 ulkoilukertaa. Pistetään tänä vuonna paremmaksi!
Lisää laatua liikuntaan – Liikuntavastaavien koulutuspäivä Lauantaina 7.9.2013 Lapin Kuntoutus Oy:n tiloissa osoitteessa Porokatu 32, 96400 Rovaniemi toteutuu.
Kuusikymppiset voivat terveellisillä elintavoilla välttää monia sairauksia ja vaivoja, jotka iän kertyessä hankaloittavat itsenäistä elämää. Suurin vaikutus on liikunnalla, tupakoinnilla ja ruokavaliolla, ranskalaistutkimus osoittaa.
Suomen Osteoporoosiliiton nimi on nyt virallisesti Suomen Luustoliitto ry. Liitto on yksi SoveLin 17 jäsenjärjestöstä.
Monipuolisesti syövät, liikunnalliset ja muutenkin terveellisesti elävät voivat pienentää sydänriskejään entisestään, jos he myös huolehtivat riittävästä levosta. Tuoreessa hollantilaistutkimuksessa lisähyödyt sai nukkumalla yli seitsemäntuntisia yöunia.
SoveLin Liiku terveemmäksi soveltaen -juhlavuoden koulutus järjestetään Rovaniemellä la 7.9.2013. Tervetuloa mukaan!
EU aloittaa uuden Erasmus+ -ohjelman 2014–2020, jossa on ensimmäistä kertaa mukana myös liikunnan alan toimia. Ohjelma yhdistää koulutus-, nuoriso- ja urheiluohjelmat. Yhtenä ohjelman tavoitteena on tietoisuuden lisääminen terveyttä edistävästä liikunnasta. Liikuntasektorin osuus ohjelman rahoituksesta on 1,9 prosenttia.
Opetus- ja kulttuuriministeriö julkaisee kesällä Rakennustieto Oy:n kustantaman uuden oppaan esteettömien sisäliikuntatilojen suunnittelijoille ja rakennushankkeisiin osallistuville. Opas on koottu yhdessä liikuntalajien asiantuntijoiden kanssa.
RSS