Ajankohtaista

Likkojen Lenkki -tapahtumat osallistuivat Liiku terveemmäksi soveltaen -vuoteen ja lahjoittivat SoveLille tapahtuman vaatesäilytyksen tuoton.
Nuorena hankittu hyvä kunto saattaa pienentää miesten riskiä sairastua epilepsiaan myöhemmin elämässä. Ruotsalaistutkijoiden havainto on ensimmäinen osoitus liikunnan ja epilepsiariskin yhteydestä.
Syyskausi on käynnistymässä kesäisen lämpimien päivien saattelemana. SoveLin uutiskirjeessä kerrotaan tulevista ja menneistä soveltavan liikunnan tapahtumista, koulutuksista, aineistoista ja liikuntapoliittiisista käänteistä. Tule mukaan liikkumaan ja liikuttamaan!
Valon hallitus hyväksyi uusia jäseniä kokouksessaan 26.8.2013. Varsinaisiksi valtakunnallisiksi jäseniksi seuraavat liitot: Suomen Luisteluliitto ry, Suomen Jousiampujain Liitto ry, Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry sekä Suomen Painiliitto ry.
Kansallinen liikuntafoorumi 2013 ja Liikunnan järjestöpäivät pidetään Vierumäen urheiluopistolla peräkkäisinä tapahtumina 22.–24.9.2013. Liikuntafoorumi on koko liikuntakulttuuria yhteiskunnassa käsittelevä ja eri toimijatahot yhteen kokoava keskustelu- ja vuorovaikutusareena. Järjestöpäivät on suunnattu liikuntajärjestöjen päättäjille.
KKI-ohjelma järjestää yhdessä Liikunnan aluejärjestöjen kanssa liikuntaneuvonnan koulutuskiertueen vuosina 2013-2014, jonka tavoitteena on vahvistaa liikuntaneuvonnan asemaa osana perusterveydenhuollon terveysneuvonnan palveluketjua.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vihittiin Jyväskylän yliopiston liikuntatieteiden kunniatohtoriksi viime lauantaina, 65-vuotissyntymäpäivänään.
Verenpainepotilaalle ei ole väliä harrastaako hän kävelyä vai juoksemista, kunhan niitä harrastaa tarpeeksi paljon. Tähän viittaa tuore tutkimus, jossa kävely ja juokseminen kummatkin pienensivät verenpainepotilaiden riskiä kuolla sydän- ja verisuonitauteihin.
Liikuntatieteellinen Seura on käynnistänyt järjestyksessään neljännen kuntien erityisliikunnan kehittämishankkeen. Erityisliikuntaa kuntiin 2013–2015 -hankkeessa kehitetään seitsemän yhteistyökunnan kanssa erityisryhmille nykyistä tasa-arvoisemmat liikuntaedellytykset.
Kansainvälisessä soveltavan luontoliikunnan seminaarissa perjantaina 16.8. puhunut opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksikön suunnittelija Kari Koivumäki kiitti Porissa ja Satakunnan ammattikorkeakoulussa tehtyä kehitystyötä, jolla luontoelämyksiä ja luontoliikuntaa on tuotu entistä paremmin ihan kaikkien saavutettavaksi. - Yyteriin luodut mahdollisuudet ja tarjonta ovat ainutlaatuisia Suomessa, Huhtalan esteettömällä luontolavalla puhunut Koivumäki totesi.
RSS