Ajankohtaista

Opetus-ja kulttuuriministeriö järjestää keskustelutilaisuuden liikuntalakiuudistuksesta 11.4. Klo 9-12 Helsingin yliopistolla. Tilaisuuteen on ollut etukäteisilmoittautuminen.
Suomen Mielenterveysseuran mielenterveysalan koordinointi- ja kehittämishankkeen nettisivut ovat nyt avautuneet. Sivut löydät osoitteesta www.liikumielihyvaksi.fi
Tuoreen tutkimuksen mukaan riski sairastua syöpään pienenee samoilla terveellisillä elintavoilla kuin sydäntautiriskikin. Tärkeintä olisi välttää tupakointia.
Valon hallitus hyväksyi kokouksessaan 20.3. sääntötyöryhmän esityksen Valtakunnallisen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry:n säännöistä. Valon ylimääräinen vuosikokous päätti säännöistä hallituksen esityksen mukaisesti. Vuosikokouksen päätöksen jälkeen jäseneksi liittyminen Valoon alkaa välittömästi.
Mistä puhutaan juhlavuotemme toisessa infossa? Liikuntapolitiikasta, kuulumisista paikallistasolla, sähköisestä mediasta, kilpailuista...siispä monesta mielenkiintoisesta aiheesta. Lukaise ihmeessä!
Sydänliiton Liikuntapolkua pitkin aktiiviseksi liikkujaksi -hankkeessa luodaan hoitokäytäntöjä sepelvaltimotautiin sairastuneiden liikunnanohjaukseen Helsingin kaupungissa.
Vähäinen liikunta ja liika television ääressä löhöäminen ovat tunnettuja lihottajia länsimaissa, mutta sama pätee myös Kiinassa. Tuoreen tutkimuksen havainnot ovat tervetulleita, sillä lihavuus yleistyy kovaa vauhtia Kiinassa, mutta lihottavien elämäntapojen vaikutuksia on tutkittu siellä vähänlaisesti.
Aikuistyypin diabetesta sairastavat voivat hillitä sairauttaan harrastamalla liikuntaa, mutta tuoreen tutkimuksen mukaan liikunnasta on heille muutakin hyötyä.
Hölkkäävät miehet ja naiset voivat harrastuksensa ansiosta elää muutaman vuoden pitemmän ja todennäköisesti myös terveemmän elämän. Tanskalaistutkijoiden havainto kuulostaa itsestään selvältä, mutta hölkkäämisen on myös pelätty lisäävän rasituksesta johtuvia sydänperäisiä kuolemia.
SoveLin juhlavuosi on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle ja "Liiku terveemmäksi soveltaen" -teema on tullut tutuksi lukemattomille toimijatahoille. Toteutimme heti vuoden alussa tammikuussa juhlavuoden avajaistilaisuuden Vierumäellä, jossa julkaisimme Liikkeelle-liikuntavastaavan käsikirjan. Helmikuussa työstimme Liiku Terveemmäksi neuvottelukunnan voimin juhlavuoden kokonaisuutta ja ystävänpäivänä 14.2. oli kaikilla halukkailla mahdollisuus tutustua SoveLin toimintaan SoveLi-treffeillä. Nyt maaliskuun puolivälissä 14-15.3. SoveLi-tiimi kohtaa liikunta-alan asiantuntijoita eri toimialoilta Kunnossa Kaiken Ikää (KKI)-päivillä Turussa, jonka yhteydessä vietämme SoveLin juhlavuoden kunniaksi myös järjestöpäiviämme.
RSS