Ajankohtaista

Kävelyä tai muuta liikuntaa harrastavat naiset säästyvät sydämen vajaatoiminnalta muita todennäköisemmin. Liikunnan ei tarvitse olla intensiivistä ja rankkaa, vaan tärkeämpää on sen säännöllisyys. Tiedot käyvät ilmi tutkimuksesta, johon osallistui lähes 140 000 yhdysvaltalaista 50–79-vuotiasta naista.
Olympiakomitean koordinoima Liikkujan polku -verkosto järjestää yhteistyössä SoveLin kanssa Soveltavan luontoliikunnan verkostotilaisuuden Espoossa perjantaina 28.9. klo 12–15.
Soveltavan liikunnan päivien aikana oli ensimmäistä kertaa mahdollista osallistua kahteen ruotsinkieliseen sessioon. Tilaisuuksissa havaittiin, että tarvetta on esimerkiksi ruotsinkieliselle liikunta-ammattilaisten jatkokoulutukselle sekä materiaaleille.
I år var det för första gången möjligt att delta i svenskspråkiga föreläsningar under Soveltavan liikunnan päivät. Under dagarna blev det klart att svenskspråkiga fortbildningsstudier samt svenskspråkigt material behöver utvecklas.
Invalidiliiton pääjohtaja Petri Pohjonen peräänkuuluttajaa urheiluun lisää positiivista erityiskohtelua, jotta myös paraurheilijoilla olisi tasavertaiset lähtökohdat harrastaa urheilua ja kilpailla siinä.
Rautavaaran liikuntatoimi, Metsäkartano ja SoveLi järjestävät tiistaina 18.9.2018 Mennään metsään – Soveltavan luontoliikunnan kehittämispäivän Rautavaaran Metsäkartanolla. Tilaisuus sisältää ajankohtaista tietoa sekä hyviä käytäntöjä terveyttä ja hyvinvointia edistävästä luontoliikunnasta.
Kuntien ja järjestöjen toimintaa soveltavan liikunnan edistämisessä on selvitetty ja arvioitu useissa yhteyksissä. Sen sijaan valtion toimintaa ei ole juurikaan arvioitu vaikka valtiolla on keskeinen asema soveltavan liikunnan edistämisessä. Nyt valtionhallinnon toimenpiteet ja ohjauskeinot on arvioitu ensimmäisen kerran.
SoveLi tarjoaa koulutusfoorumeita ja verkostotyön tilaisuuksia muun muassa soveltavan luontoliikunnan kehittäjille. Syyskuussa voimia yhdistetään Olympiakomitean koordinoiman Liikkujan polku -verkoston kanssa.
SoveLis projekt är i full fart, nu skall de tvåspråkiga kommunernas anpassade motion utvecklas. Kommunrepresentanterna samlas för första gången på Soveltavan liikunnan päivät 21.–22.9 i Helsingfors. Tvåspråkigheten är för första gången stort på tapeterna. 
SoveLin hanke kaksikielisten kuntien soveltavan liikunnan kehittämiseksi on käynnistynyt vauhdilla. Hankekuntien edustajat kokoontuvat Soveltavan liikunnan päiville 21.–22.8. Helsingissä. Kaksikielisyys on päivillä ensimmäistä kertaa esillä laajasti.
RSS