Ajankohtaista

Valon hallitus hyväksyi uusia jäseniä kokouksessaan 26.8.2013. Varsinaisiksi valtakunnallisiksi jäseniksi seuraavat liitot: Suomen Luisteluliitto ry, Suomen Jousiampujain Liitto ry, Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry sekä Suomen Painiliitto ry.
Kansallinen liikuntafoorumi 2013 ja Liikunnan järjestöpäivät pidetään Vierumäen urheiluopistolla peräkkäisinä tapahtumina 22.–24.9.2013. Liikuntafoorumi on koko liikuntakulttuuria yhteiskunnassa käsittelevä ja eri toimijatahot yhteen kokoava keskustelu- ja vuorovaikutusareena. Järjestöpäivät on suunnattu liikuntajärjestöjen päättäjille.
KKI-ohjelma järjestää yhdessä Liikunnan aluejärjestöjen kanssa liikuntaneuvonnan koulutuskiertueen vuosina 2013-2014, jonka tavoitteena on vahvistaa liikuntaneuvonnan asemaa osana perusterveydenhuollon terveysneuvonnan palveluketjua.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vihittiin Jyväskylän yliopiston liikuntatieteiden kunniatohtoriksi viime lauantaina, 65-vuotissyntymäpäivänään.
Verenpainepotilaalle ei ole väliä harrastaako hän kävelyä vai juoksemista, kunhan niitä harrastaa tarpeeksi paljon. Tähän viittaa tuore tutkimus, jossa kävely ja juokseminen kummatkin pienensivät verenpainepotilaiden riskiä kuolla sydän- ja verisuonitauteihin.
Liikuntatieteellinen Seura on käynnistänyt järjestyksessään neljännen kuntien erityisliikunnan kehittämishankkeen. Erityisliikuntaa kuntiin 2013–2015 -hankkeessa kehitetään seitsemän yhteistyökunnan kanssa erityisryhmille nykyistä tasa-arvoisemmat liikuntaedellytykset.
Kansainvälisessä soveltavan luontoliikunnan seminaarissa perjantaina 16.8. puhunut opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksikön suunnittelija Kari Koivumäki kiitti Porissa ja Satakunnan ammattikorkeakoulussa tehtyä kehitystyötä, jolla luontoelämyksiä ja luontoliikuntaa on tuotu entistä paremmin ihan kaikkien saavutettavaksi. - Yyteriin luodut mahdollisuudet ja tarjonta ovat ainutlaatuisia Suomessa, Huhtalan esteettömällä luontolavalla puhunut Koivumäki totesi.
Aikuisten terveyttä edistävän liikunnan avustusjärjestelmää uudistetaan niin, että opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää avustukset valtakunnallisille ja alueellisille hankkeille, ELY-keskukset paikallisille kuntahankkeille ja KKI-ohjelma muille paikallisille hankkeille.
Mielenterveyskuntoutujien urheilukisat pidetään Asikkalassa ensi lauantaina 24. elokuuta. Mielenterveyden keskusliitto aktivoi mielenterveyspotilaita ja –kuntoutujia liikunnan pariin, sillä liikunnalla on tutkitusti paljon myönteisiä vaikutuksia ihmisen mieleen. Se auttaa jaksamaan ja huolehtimaan paremmin itsestä, parantaa vointia sekä tuottaa iloa.
Vie vanhus ulos -haastekampanja käynnistyy jälleen 9.9. ja jatkuu 12.12.2013 asti. Viime vuonna kampanjasivuille kertyi 5 710 ulkoilukertaa. Pistetään tänä vuonna paremmaksi!
RSS