Ajankohtaista

Pitkäkestoisella liikuntaharjoittelulla on hyviä vaikutuksia MS-tautia sairastavien toimintakykyyn. Asia käy ilmi fysioterapeutti, TtM Anders Rombergin tuoreesta väitöskirjasta, jossa hän tutkii pitkäkestoisen, voima- ja kestävyysharjoittelusta koostuvan liikuntaharjoittelun vaikutuksia MS-tautia sairastaviin.
Liiku terveemmäksi soveltaen -vuoteen on ilmoitettu tähän mennessä mukaan 130 tapahtumaa eri puolilta Suomea. Nyt on loppukirin aika! Mikä sinun tapahtumasi tai toimintasi voi olla osa Liiku terveemmäksi soveltaen -vuotta? Ole aktiivinen ja ilmoita tapahtumasi 30.11.2013 mennessä osoitteesseen: www.liikuterveemmaksi.fi
Liikuntalain uudistustarpeita voi kommentoida otakantaa.fi-palvelussa lokakuun loppuun. Kyselyllä halutaan selkeyttää painotuksia liikunnan toimijoiden rooleista ja vastuista sekä lain kattavuudesta. Kyselyllä kerätään myös ideoita siitä, miten liikkumattomatkin saadaan liikkeelle. Kuka tahansa asiasta kiinnostunut kansalainen voi osallistua lain valmisteluun.
Likkojen Lenkki -tapahtumat osallistuivat Liiku terveemmäksi soveltaen -vuoteen ja lahjoittivat SoveLille tapahtuman vaatesäilytyksen tuoton.
Nuorena hankittu hyvä kunto saattaa pienentää miesten riskiä sairastua epilepsiaan myöhemmin elämässä. Ruotsalaistutkijoiden havainto on ensimmäinen osoitus liikunnan ja epilepsiariskin yhteydestä.
Syyskausi on käynnistymässä kesäisen lämpimien päivien saattelemana. SoveLin uutiskirjeessä kerrotaan tulevista ja menneistä soveltavan liikunnan tapahtumista, koulutuksista, aineistoista ja liikuntapoliittiisista käänteistä. Tule mukaan liikkumaan ja liikuttamaan!
Valon hallitus hyväksyi uusia jäseniä kokouksessaan 26.8.2013. Varsinaisiksi valtakunnallisiksi jäseniksi seuraavat liitot: Suomen Luisteluliitto ry, Suomen Jousiampujain Liitto ry, Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry sekä Suomen Painiliitto ry.
Kansallinen liikuntafoorumi 2013 ja Liikunnan järjestöpäivät pidetään Vierumäen urheiluopistolla peräkkäisinä tapahtumina 22.–24.9.2013. Liikuntafoorumi on koko liikuntakulttuuria yhteiskunnassa käsittelevä ja eri toimijatahot yhteen kokoava keskustelu- ja vuorovaikutusareena. Järjestöpäivät on suunnattu liikuntajärjestöjen päättäjille.
KKI-ohjelma järjestää yhdessä Liikunnan aluejärjestöjen kanssa liikuntaneuvonnan koulutuskiertueen vuosina 2013-2014, jonka tavoitteena on vahvistaa liikuntaneuvonnan asemaa osana perusterveydenhuollon terveysneuvonnan palveluketjua.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vihittiin Jyväskylän yliopiston liikuntatieteiden kunniatohtoriksi viime lauantaina, 65-vuotissyntymäpäivänään.
RSS