Ajankohtaista

SoveLin teemavuoden viimeinen uutiskirje sisältää kuvakoosteen SoveLin 20-vuotisjuhlaseminaarista Säätytalolta. Lisäksi SoveLi-infossa kerrotaan uutisia liikuntakentältä, uusista aineistoista, koulutuksesta, nimityksistä ja palkinnoista sekä jäsenjärjestöjen kuulumisista.
Arpaonni suosi Jämsän, Vantaan ja Imatran tapahtumien järjestäjiä. SoveLi onnittelee voittajia ja kiittää niin palkintojen lahjoittajia kuin kaikkia juhlavuoden toteuttamiseen osallistuneita!
Opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntalain uudistusta valmistelevan työryhmän piti alunperin saada työnsä valmiiksi tämän vuoden loppuun mennessä. Työryhmä hakee työlleen lisäaikaa helmikuun 2014 loppuun saakka.
Voimaa vanhuuteen -ohjelmaan osallistuvat kunnat ovat onnistuneet parantamaan huomattavasti toimintakyvyiltään heikentyneiden iäkkäiden kuntoa tarjoamalla lisää liikuntaneuvontaa, ohjattua lihasvoima- ja tasapainoharjoittelua sekä ulkoilumahdollisuuksia. Säännöllinen lihastenkäyttö on välttämätöntä ikäihmisen toimintakyvyn säilymiselle ja itsenäiselle asumiselle.
SoveLi palkitsi 20-vuotisjuhlaseminaarissaan 28.11.2013 Säätytalolla ansioituneen soveltavan liikunnan kehittäjän ja vaikuttajan Kari Koivumäen ja kaksi ansioitunutta soveltavan liikunnan toimijaa Riitta Samsténin ja Raija Luona-Helmisen. Soveltavan liikunnan tunnustuksen sai liikkujanuori Mikaela Railo ja kunniapuheenjohtajaksi kutsuttiin sosiaalineuvos Pekka Saarenmaa.
Soveltava Liikunta SoveLi ry viettää soveltavan liikunnan juhlaseminaaria Säätytalolla Helsingissä torstaina 28.11.2013. Mukaan on tulossa noin sata alan asiantuntijaa ja toimijaa.
Television ja tietokoneen ääressä viihtyvät lapset ovat tutkimusten mukaan alttiita monille terveysriskeille, mutta ne voivat pienentyä, jos lapset jaloittelevat ja puuhaavat muuta välissä.
Kansainvälistä lasten oikeuksien päivää vietetään 20.11. Tänä vuonna päivän teemana koko Suomessa ovat vammaisten lasten oikeudet. Suomen UNICEF osallistuu päivään Mukana-kampanjalla, jonka tarkoitus on parantaa vammaisten lasten mahdollisuuksia osallistua harrastus- ja vapaa-ajan toimintaan. Ota haaste vastaan!
Suomalaistutkimuksen mukaan entiset huippu-urheilijat välttyvät diabetekselta ikätovereitaan todennäköisemmin vielä seitsemänkymppisenäkin. Pitkälti tämä johtuu siitä, että he pysyvät liikkeellä ja harrastavat liikuntaa halki elämänsä vielä aktiiviuran jälkeen.
Soveltava Liikunta SoveLi ry ja Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry myöntävät kahden vuoden välein soveltavaa liikuntaa ja vammaisurheilua käsitteleville opinnäytetöille stipendejä. Tänä vuonna stipendit jaettiin torstaina 7. marraskuuta 2013 klo 13.00 Apuväline 13 -messuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Stipendin hakijoille järjestettiin avoin haku. Hakemuksia tuli yhteensä 11, joista valittiin kolme palkittavaa opinnäytetyötä.
RSS