Ajankohtaista

Television ja tietokoneen ääressä viihtyvät lapset ovat tutkimusten mukaan alttiita monille terveysriskeille, mutta ne voivat pienentyä, jos lapset jaloittelevat ja puuhaavat muuta välissä.
Kansainvälistä lasten oikeuksien päivää vietetään 20.11. Tänä vuonna päivän teemana koko Suomessa ovat vammaisten lasten oikeudet. Suomen UNICEF osallistuu päivään Mukana-kampanjalla, jonka tarkoitus on parantaa vammaisten lasten mahdollisuuksia osallistua harrastus- ja vapaa-ajan toimintaan. Ota haaste vastaan!
Suomalaistutkimuksen mukaan entiset huippu-urheilijat välttyvät diabetekselta ikätovereitaan todennäköisemmin vielä seitsemänkymppisenäkin. Pitkälti tämä johtuu siitä, että he pysyvät liikkeellä ja harrastavat liikuntaa halki elämänsä vielä aktiiviuran jälkeen.
Soveltava Liikunta SoveLi ry ja Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry myöntävät kahden vuoden välein soveltavaa liikuntaa ja vammaisurheilua käsitteleville opinnäytetöille stipendejä. Tänä vuonna stipendit jaettiin torstaina 7. marraskuuta 2013 klo 13.00 Apuväline 13 -messuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Stipendin hakijoille järjestettiin avoin haku. Hakemuksia tuli yhteensä 11, joista valittiin kolme palkittavaa opinnäytetyötä.
SoveLi päätti hallituksen kokouksessa 22.10.2013 hakea Valon, Valtakunnallisen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry:n jäsenyyttä. Valo hyväksyi SoveLin jäsenyyden seuraavassa kokouksessaan.
Ohjattuihin liikuntaryhmiin osallistuvat seitsemänkymppiset välttyvät kaatumisilta ja loukkaantumisilta selvästi todennäköisemmin kuin muut ikätoverit. Tuoreen tutkimuskatsauksen perusteella kaatumisia vähentävät monenlaiset liikuntamuodot etenkin, jos ne parantavat tasapainoa.
Puhise poskesi punaiseksi – Lisäaikaa liikunnalle –kampanja liikuttaa suomalaisia tänä syksynä jo 15. kerran. Hengitysliiton ja Suomen Apteekkariliiton järjestämä kampanja puuttuu yhteen suurimpaan liikunnan esteeseen, ajan puutteeseen. Kampanjan puitteissa järjestetään liikunnallisia tapahtumia eri puolilla Suomea.
Suomen Työväen Urheiluliiton TUL:n tasa-arvovaliokunta on julistanut kilpailun ”TUL:n yhdenvertaisuusseura 2013”, jossa haetaan tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toiminnassaan huomioineita seuroja.
Lähivuosina useat tutkimukset ovat osoittaneet istumisen ja fyysisesti passiivisen elämän lisäävän monien sairauksien ja niistä johtuvien kuolemien vaaraa. Tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan yhteys ei kuitenkaan ole näin yksioikoinen.
Tänään alkaneella Luustoviikolla tuodaan esiin luustoterveyttä ja kannustetaan ihmisiä pitämään huolta 206 luustaan. Oikeanlainen liikunta on yksi tärkeä keino pitää luut vahvoina.
RSS