Ajankohtaista

KKI-ohjelma järjestää yhdessä Liikunnan aluejärjestöjen kanssa liikuntaneuvonnan koulutuskiertueen vuosina 2013–2013, jonka tavoitteena on vahvistaa liikuntaneuvonnan asemaa osana perusterveydenhuollon terveysneuvonnan palveluketjua. Liikuntaneuvonta on tärkeä väline pitkäaikaissairaiden ja vammaisten ihmisten liikunnan mahdollistamiseksi.
Ikäihmisten liikunnan kansallinen toimenpideohjelma kokoaa ensi vuonna verkostoja kuudella paikkakunnalla järjestettävissä Liikkeellä voima vuosiin -seminaareissa. Tavoitteena on lisätä tiedonvälitystä, ylittää eri sektoreiden raja-aitoja ja yhdistää resursseja vähän liikkuvien ikäihmisten hyväksi.
SoveLin syyskokous valitsi erovuoroisten ja tehtäviä vaihtaneiden hallitusten jäsenten ja varajäsenten tilalle uusia edustajia. Varsinaisiksi jäseniksi valittiin Janne Haarala Hengitysliitosta, Sirpa Kälviäinen Lihastautiliitosta ja Virpi Lumimäki Aivoliitosta.
SoveLin 20-vuotisjuhlavuosi on lähestymässä loppuaan. Haluamme kiittää kaikkia teitä hyvästä yhteistyöstä ja toivottaa ihanaa joulunaikaa!
SoveLin teemavuoden viimeinen uutiskirje sisältää kuvakoosteen SoveLin 20-vuotisjuhlaseminaarista Säätytalolta. Lisäksi SoveLi-infossa kerrotaan uutisia liikuntakentältä, uusista aineistoista, koulutuksesta, nimityksistä ja palkinnoista sekä jäsenjärjestöjen kuulumisista.
Arpaonni suosi Jämsän, Vantaan ja Imatran tapahtumien järjestäjiä. SoveLi onnittelee voittajia ja kiittää niin palkintojen lahjoittajia kuin kaikkia juhlavuoden toteuttamiseen osallistuneita!
Opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntalain uudistusta valmistelevan työryhmän piti alunperin saada työnsä valmiiksi tämän vuoden loppuun mennessä. Työryhmä hakee työlleen lisäaikaa helmikuun 2014 loppuun saakka.
Voimaa vanhuuteen -ohjelmaan osallistuvat kunnat ovat onnistuneet parantamaan huomattavasti toimintakyvyiltään heikentyneiden iäkkäiden kuntoa tarjoamalla lisää liikuntaneuvontaa, ohjattua lihasvoima- ja tasapainoharjoittelua sekä ulkoilumahdollisuuksia. Säännöllinen lihastenkäyttö on välttämätöntä ikäihmisen toimintakyvyn säilymiselle ja itsenäiselle asumiselle.
SoveLi palkitsi 20-vuotisjuhlaseminaarissaan 28.11.2013 Säätytalolla ansioituneen soveltavan liikunnan kehittäjän ja vaikuttajan Kari Koivumäen ja kaksi ansioitunutta soveltavan liikunnan toimijaa Riitta Samsténin ja Raija Luona-Helmisen. Soveltavan liikunnan tunnustuksen sai liikkujanuori Mikaela Railo ja kunniapuheenjohtajaksi kutsuttiin sosiaalineuvos Pekka Saarenmaa.
Soveltava Liikunta SoveLi ry viettää soveltavan liikunnan juhlaseminaaria Säätytalolla Helsingissä torstaina 28.11.2013. Mukaan on tulossa noin sata alan asiantuntijaa ja toimijaa.
RSS